Re: odstoupeni od smlouvy
Stejná odpopvěď, jako zde:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=226193
Zřejmě budete koncovým zákazníkem (spotřebitelem) a tedy se na vás vztahuje 30denní lhůta pro vyřízení reklamace, ale odstoupit od smlouvy nemůžete, protože to je dáno občanským právem (zák. o ochr. spotř. pouze říká, že se postupuje, jako by šlo o neodstranitelnou vadu; až v ObčZ je pak uvedeno, že v tomto případě můžete odstoupit) a vy jste zjevně uzavřela smlouvu dle obch. práva.
Re: odstoupeni od smlouvy
Nevím, co tím myslíte. V každém případě prodávající za vady odpovídá a musí je řešit bez zbytečného odkladu. To, že za vámi daných podmínek nemáte v případě překročení reklamační lhůty nárok na odstoupení od smlouvy, ještě neznamená, že vám prodejce nemusí dát bezvadnou věc. Pokud nejste spokojená s termínem řešení, můžete ho upozornit, že vám jeho prodlením vzniká škoda, kterou na něj hodláte přenést.
Je prostě potřeba si uvědomit, že spotřebitelské právo v režimu ObčZ je kočkopes. Velké firmy s tím problémy tolik nemají, ale drobní podnikatelé, kteří běžně nakupují "na firmu", leč pro vlastní potřebu, téměř vždy narazí.
To co jsem napsal, totiž je pouze akademické - prodejce vám pravděpodobně neuzná ani tu 30denní lhůtu a odkáže vás na soud. Ten samozřejmě absolvovat nebudete, protože by ještě mohlo vyplavat, že jste si NB dala celý do nákladů, ale používáte ho i pro soukromé účely.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2006 14:00
Dobry den,
v notebooku se mi pokazila baterka, servis uznal jeji reklamaci, ale behem 30 dni mi baterku nebyl schopen dodat. Mam fakturu k ntb vystavenou na firmu, ale notebook pouzivam jen jako podporu k podnikani a i doma.
Mam narok na odstoupeni od smlouvy?
Dekuji za radu