Re: porovnání nemocenské
tezko lze rici, o kolik zaplati vice na nemocenske, to zalezi na tom, jak budou zam-ci od 1.1.07 nemocni (mozna existuje nejaka kalkulacka, kam zadate nemocnost treba za letosni rok a ona vypocita nejakym zpusobem odhad - o te bohuzel nevim....)
Od 1.1.07 bude zam-tel misto 26% socialky odvadet pouze 24,1%, takze usporu muzete vypocitat snadno (na zaklade soucasnych odvodu)
sazby jsou uvedeny v zakone o pojistnem na socialni zabezpeceni c.589/92, §7 - tady na strankach je jeste stare zneni, nevim, jestli ta novela uz vysla ve sbirce zakonu;
zamestnancum zustane 8%
Po mně to majitel firmy také chtěl, tak jsem to spočítala
v porovnání roku 2005. Vyšel mi dle očekávání rozdíl
v neprospěch podnikatele ve výši 74 tis./rok. A ještě k tomu přibude další negativní faktor a sice první tři dny dosud se platí 25%, po novu bude podnikatel platit 30%.
to asi mate velkou nemocnost.....
nevim, jak velka jste firma, ale i po 1.1.07 bude moznost "jet" po staru, tzn. platit 26% socialku a nemocenskou pak vyplaci socialka..... jen si presne nepamatuju, jestli to nahodou neni jen pro MO nebo i pro velke..... zkuste se po teto moznosti popidit (kdyz se vam novy system nevyplati), moc se o ni totiz nemluvi
Zaměstnavatelé s méně než 26 zaměstnanci budou mít navíc možnost dobrovolně si zvolit jiný systém. V praxi by to znamenalo, že budou-li odvádět vyšší pojistné za zaměstnance – 3,3 % (současné pojistné), pak jim polovinu vyplacené náhrady mzdy bude refundovat ČSSZ.
vytrženo z kontextu na www.UCTO2000.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2006 8:53
je prosím někde na netu porovnání o kolik více zaměstnavtel zaplatí za nemocenskou od 1.1.2007 a o kolik méně na pojistném. Chce to po mě zaměstnavatel a já si nevím rady.