Re: Zaměstnanec-smlouva o prac.poměru+DP
Aha, dobrý den Ilono.Jsem ráda,že vás "slyším".Ale vaše odpověď mě moc nepotěšila,protože jsem myslela,že to chápu a ejhle...takže to bude tak, že se sečtou oba přijmy (což zřejmě umí každý mzdový PC program) a zdaní to daní dle tabulek? A co SP a ZP, když se z DPP neodvádí? Tzn.,že v tomto případě je tomu taky jinak?Děkuji!!!
Re: Zaměstnanec-smlouva o prac.poměru+DP
Sp a Zp odvadite normalne jen z HPP, az ve "finale" se sectou zaklady dane a zdani spolecne (program by vam to mel takto vypocitat);
kdyby mel ale DPC, tak z kazde mzdy zvlast odvedete pojistne, ale ve finale take danite dohromady.
Hledam to v zakone o tom zdaneni, az to najdu, tak se jeste ozvu ;)
Re: Nevite nekdo odkaz na §?
diky moc - ja tento taky cetla, jen jsem nevedela, jestli bude pro pi. Ivu dostatecne presvedcujici (je tam ta veta ....."vyjma příjmů zdanitelných srážkou podle zvláštní sazby daně ...")
Ale snad ano ;))))
Ja totiz mylne predpokladala, ze bude v nejakem § napsano, ze u 1 zam-tele se prijmy dani dohromady... proste polopaticky vyklad ;)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2006 9:07
Přepokládám,že je možné se zaměstnancem na hlavní pracovní poměr sepsat ještě DPP na 1 pracovní úkol. Pracovní úkol nesmí být stejný jako je jeho pracovní náplň, nesmí být delší než 100 hod./1 rok u 1 zaměstnavatele. Jak je to pak se zdaněním příjmů?Hrubý příjem z hl.činnosti je cca 12.000,- a z DPP 2.000,-. Daní se každý příjem zvlášť? Podle mého názoru by to tak mělo být, protože u DPP nepodepsal Prohlášení, tudíž daň bude srážková 15%... Prosím opravte mne, pokud tomu tak není.Děkuji