Re: VÝPOVĚD PROSÍM O RADU rychle
Zalezi na tom, ceho chcete dosahnout vy...
Muzete pristoupit na dohodu - ukonceni k datu na kterem se dohodnete + 2-mesicni odstupne (trvejte na tom, aby v dohode byl napsan duvod - organizacni duvody - a vyse odstupneho).
Ale oni vam asi chteji dat mensi odstupne, ze?
Re: VÝPOVĚD PROSÍM O RADU rychle
To je těžké. My tady neznáme, co se v té firmě děje, sami jsou jistě v těžkostech. Můžete jim vyjít vstříc a dohodnout se skončení poměru k nějakému datu (můžete se zkusit dohodnout i na později než 12.8., třeba až na konec srpna a když Vy jim takto vyjdete vstříc, tak oni na oplátku také couvnou) a na nějakém odškodném, např. ve formě odměny. Nebo se můžete dohodnout na ukončení, ale trvat na řádném odstupném. Nebo můžete trvat na výpovědi s 3 měsíční výpovědní lhůtou, tzn. že by poměr končil až 30.9. a k tomu odstupné. Otázkou je, čeho skutečně dosáhnete, protože se může stát, že pokud budete trvat na zákonu a firma půjde ke dnu, nedostanete pak třeba vůbec nic, protože na to prostě nebude. Nebo z nich něco dostanete, ale bude to méně, než čeho byste dosáhla, kdybyste se dohodla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2006 11:36
Dnes mi bylo oznámeno v práci, že se mnou již z organizačních důvodů nepočítají.Mohou mě zaměstnant tak do 12.8.06 s výběrem dovolené.Měla bych se s nimi pak dohodnout na nějaké výši odstupného jaké to mi nebylo řečeno. Pokud ale nepřistoupím na jejich podmínky - výše odstupného bylo mi naznčeno že nebudou mít peníze - budou mi to dlouho splácet. Jak se mohu bránit pokud by mi dělali tyto problémy poradte kdo mi potom pomůže vyjádření chtějí do zítřka.
Prosím poradte jsem v dost nepříjemné situaci je mi přes padesát těžko se hledá práce - manžel už 7 měsíců nemocen - vypadá to špatně syn studuje VŠ - všechno teď táhnu sama - dík za radu.
Vím ,že bych měla nárok na 3 měsíce výpověd + 2 odstupné, ale to se jim zjevně nelíbí jak mi bylo též řečeno.
Poradte prosím - rychle a díky všem.