Re: Výše DPH z odpadu
děkuji za odpověď. To mě nenapadlo přeúčtovat ten příjmák. Já jsem k tomu chtěla spíš vystavit fakturu a ten příjmák použít na její úhradu. Jen jsem nevěděla přesně jak vypočítat DPH, když mi kovošrot dal doklad se základem daně 0% a celkovou částku na 1830, abych neuděla zase chybu v tom co je pro mě zdanitelným příjmem.Mě to dost mátlo. Takže když to shrnu, tak příjmem podléhajícím dani je 1537,75 a pak to DPH (neovlivňující) je 295,25
Jen si to upřeňuji.
díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2006 7:52
Prosím o radu:
Obdrželi jsme v březnu z odvezených špon z kovošrotu Kč 1830,- a zapomněla jsem přiznat DPH a čeká mě teda dodatečné daň.přiznání.
Na jejich daňovém dokladě je rozpis kolik dávají za tunu bez DPH a kolik jsme dostali tj. těch 1830
Jak budu odvádět DPH? 1830*19% nebo 1830*0,1597
A ani nevím jakým způsobem to vyřešit v Money? Vystavit dodatečně fakturu? Interní doklad mi vystavit program neumožňuje.Už jsem si vlastně v tom březnu zaúčtovala příjmový doklad a do daňových příjmů jsem dala 1830,- a nevím co teď.
děkuji mockrát za pomoc