Re: Náhrada cestovních výdajů.
>V pracovní smlouvě mám napsané - .... cestovní výdaje
>podle paragrafu 119/1992 Sb. Paragraf jsem pročetla,
>problém je v tom, že zaměstnanec má cesták z dubna na
>částku 7809.- kč a firma jej stále neproplatila.
>Argumentují tím, že bylo cestáků moc, některé špatně vypsané
>a proplatí je všechny naráz v červenci. Jak se
>bránit? Je možné chtít něco jako penále?Cestovní náhrady se řídí zákonem o cestovních náhradách a ten říká,že Vaše pohledávky má zaměstnavatel uspokojit do 10 dní od odevzdání cestovního příkazu s doklady k vyúčtování
Re: Náhrada cestovních výdajů.
V komentáři k zákonu o cest. náhradách jsem se dočetla, že podle předpisů o zaměstnanosti jsou pro zaměstnavatele při porušení zákonem stanovených podmínek ( to znamená i zákonem stanovené pořádkové lhůty pro vyúčtování) sankce , a to až do výše 500.000 Kč při prvém zjištění .... ale budete ochotna někde zaměstnavatele žalovat ????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2006 23:51
V pracovní smlouvě mám napsané - .... cestovní výdaje podle paragrafu 119/1992 Sb. Paragraf jsem pročetla, problém je v tom, že zaměstnanec má cesták z dubna na částku 7809.- kč a firma jej stále neproplatila. Argumentují tím, že bylo cestáků moc, některé špatně vypsané a proplatí je všechny naráz v červenci. Jak se bránit? Je možné chtít něco jako penále?