Re: dlužné výživné
Milá Ivčo,
můj přítel řešil podobný problém. Jeho otec pobíral jen invalidní důchod,ale kolem 700,- měsíčně mu přeci jen na dlužné výživné strhávali. Mělo by stačit zajít na okresní soud, zjistit v kterých dveřích tohle řeší a tam už vám dají vyplnit potřebný předtištěný formulář. Dáte souhlas k vymáhání a soud už vše zařídí. I když má jen dávky existuje také exekuce. Myslím si že máte realnou šanci uspět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2006 10:12
Potřebovala bych se s někým poradit, zda mohu a jak na svém otci požadovat dlužné výživné za dobu mé nezletilosti - nyní jsem už zletilá, ale nikdy na mne výživné matce neplatil, žiji dodnes jen s mamkou. Otec má nyní ve vlastní péči 3 děti ve věku 16,15,14 a je podruhé rozvedený. Pobírá jen sociální dávky a nikde nepracuje. Jak mám postupovat? Nebo raději počkat až budou ty jeho děti z 2.manželství dospělé? Doufám, že se někdo najde kdo mi pomůže a nebo doporučí někoho. Děkuji moc. Ivča