Re: Oprava českého auta v SRN - jak s DP
Řekla bych,že služba byla poskytnuta v Německu,ale auto bude využíváno v ČR,tedy podle mne se jedná o přechýlení zdanitelného plnění a tedy musíte přiznat a odvést DPH - služba poskytnutá reg.osobou v EU a na základě fa i zároveň můžete nárokovat.Nasvědčuje tomu i to,že fa je vystavená bez německé DPH.
Upřesňuji - prosím poraďte :-)
O čestném prohlášení nic nevím.
Na faktuře je uvedeno:
"Steuerfreie innergemeinschaftliche Lieferung nach §17a + 17c USTDV"
Německy téměř neumím, jen tuším, že to znamená něco jako "dodávka účtována bez DPH dle paragrafů.... jejich zákona o DPH"
Pak už jsou tam jen běžné náležitosti faktury (dodavatel,odběratel včetně DIČ obou, data atd.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2006 14:46
Prosím o radu :-)
Český plátce jel firemním českým autem do SRN na služební cestu. na území SRN měl s autem nějaký problém, tak mu auto opravili v nejbližším německém autoservisu. Teď mám před sebou fakturu od německého autoservisu plátce vystavenou na tu českou firmu, je vystavena bez DPH. Prosím, musím to DPH vypořádat v českém přiznání k DPH na řádcích 230+330 nebo ne?
Děkuji předem za ochotu, s DPH v EU jsem pořád nejistá :-(