Dobropis na záloh.fa s DPH

• (neregistrovaný)

19. 6. 2006 9:41

Naše s.r.o. vystavila v loňském roce odběrateli zálohovou fa na materiál.Letos má jiné odběratele od nás neodebírá,tudiž chceme záloh.fa zrušit dobropisem. Ten on nechce potvrdit,neboť by musel odevzdatDPH cca 80 000,-Kč.Co s ním? Platí dobropis jen když je potvrzen?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 6. 2006 9:59

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Dobropis na záloh.fa s DPH
      Prosím upřesněte, jak to máte s placením. On vám tu zálohu vloni zaplatil? A vy jste mu ji letos vrátili nebo ne?

• 19. 6. 2006 10:03

ts (neregistrovaný)

Vloni jsme obdrželi platbu,odvedli DPH.Letos chceme zálohu vrátit a DPH si nárokovat, ale nemáme potrvzený dobropis.

• 19. 6. 2006 10:29

Eva M. (neregistrovaný)

Tak hlavně že jste zálohu ještě nevrátili :-)
      Rada je jednoduchá: Peníze vraťte v hotovosti proti potvrzenému dokladu ;-) Koneckonců proč by vašemu partnerovi mělo vadit, že odvede na DPH cca 80 tisíc, když na vrácené záloze dostane mnohem víc?

Mimochodem - to, že vám nechtějí potvrdit dobropis, je v tuto chvíli v pořádku. Jednak nejde o klasický dobropis, ale pouze o daňový doklad na vrácenou zálohu. A jednak vrácení zálohy neproběhlo, takže jste ještě ani platně nemohli vystavit daňový doklad na tu vrácenou zálohu.

Uvítám další názory :-)

• 19. 6. 2006 12:06

alena (neregistrovaný)

tohle jsem taky měla, tak jsme to udělali tak, že jsme mu peníze vrátili bankovním převodem a po té jsem mu vystavila dobropis na zálohu daňovou , s datem plnění, kdy udešly peníze z našeho účtu a on pak na naši kopii potvrdil, že souhlasí a já jsem si DPH odečetla na výstupu. Snad je to dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).