Re: lze ještě SZM???
Jesliže oba manželé mají pouze příjmy dle § 6, pak jim nevznikla povinnost podat DP. Pokud se nyní rozhodli, že si podají přiznání a uplatní SZM, pak se domnívám, že jim v tom opravdu nic nebrání, zejména, pokud to akceptuje i FÚ. Co se týká vyrovnání daně z příjmu ze závislé činnosti, pak v DP do řádku, kde se uvádí zaplacená záloha na daň uveďte zaplacenou zálohu sníženou o vrácený přeplatek na dani.
Re: Co vy na to 1234?
Já všem děkuji, zaškrtla jsem ŘÁDNÉ, když nebyla povinnost, tak proč dodatečné? Nakonec i proč to penále? Kolik by cca dělalo z 14190Kč?
Re: lze ještě SZM???
Akorát se mi na tom nelíbí jedna věc: jak se tady psalo o ztrátě nároku na nějaké ty sociální dávky a přídavky, tak teoreticky když mohu podat v tomto případě DP opožděně - kdykoliv?!? - tak jak by se to potom zpětně přepočítávalo, lze-li to vůbec takhle zpětně dohledat. Jestli by se takhle nedalo trochu švindlovat, ale to fakt nevím, systému dávek nerozumím. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2006 16:54
Dnes za mnou přišli manželé, oba mají příjmy jen ze závislé činnosti, přinesli potvrzení o zdanitelných příjmech na kterých je i částka, která jim byla vrácena při ročním zúčtování v zaměstnanání. Já myslela, že už SZM nejde, oni mi tvrdí, že jim na FÚ řekli, že jde. Prosím, nevíte o tom někdo něco? Kam případně dám do formuláře ten vrácený přeplatek? No asi nikam, FÚ si odečte? Prosím, jestli někdo víte, poraďte. Děkuji.