Ukočení RD a návrat či ukončení zam.

• (neregistrovaný)

21. 6. 2006 7:49

Dobrý den,
    jsem na rodičovské dovolené, dítěti budou 9.července 3 roky, od 1.9. nastupuje do školky, starší dítě do školy. Před nástupem na MD jsem pracovala jako pokladní v bance.
    Když mě asi před měsícem volali, kdy nastoupím, nabídli mi buď nástup hned a nebo v červenci rozvázání pracovního poměru dohodou, k tomu dvouměsíční odstupné a nějaký příplatek za odpracované roky. Protože jsem ihned nastoupit nemohla, myslela jsem si, že tedy platí druhá varianta, i když vše bylo jen na základě telefonických rozhovorů. Nyní volali ještě jednou s tím, že potřebují, abych nastoupila od 10.7. na 3 měsíce (do jiné pobočky a pod jiným názvem prac.činnosti - i když práce je stejná) a vyjdou mi vstříc zkráceným úvazkem po dobu prázdnin, pak bych byla opět doma a možná od ledna se má otvírat další pobočka, tak že by eventuelně se mnou počítali. Vzhledem k tomu, že však o prázdninách nemám kam odložit děti, budu muset i tuto nabídku odmítnout. Mám i v tomto případě nárok na odstupné, nebo jaký by měl být postup?
    Děkuji
    J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 6. 2006 8:09

lena (neregistrovaný)

Re: ukočení RD a návrat či ukončení zam.
      Pokud nepožádáte zaměstnavatele po3 letech věku dítěte o další neplacené volno , zaměstanavatel nemusí souhlasit , tak musíte buď nastoupit do práce a nebo ukončit pracovní poměr, pokud to bude z vaší strany , nárok na odtupné nemáte . Zaměstnavatel Vám nabízí práci .Pokud by pro Vás zaměstnavatel práci neměl a vy nastoupíte pak Vám zaměstnavatel dá výpověď , nebo uzavře s Vámi dohodou s tím že jste nadbytečná , nabo došlo k nějaké reorganizaci , pak by byl nárok na odstupné, na dohodě by měl být uveden § 46 c zákoník práce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).