Re: Tarifní třída pro podnikatelskou sfé
Můžete jí dát mzdu, jakou chcete,ale musíte dodržet minimální mzdu pro jednotlivé třídy:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/tarify/priloha1.aspx
taky nesmí docházet k znevýhodňování zaměstnanců-viz.zákon 1/1992 Sb.§4 tzn. za stejnou práci stejná mzda.
Re: Tarifní třída pro podnikatelskou sfé
Zkuste pročíst §4 zák.1/1992, já z toho chápu, že když dokážete, že je jeden schopnější a odborněji způsobilejší, může dostat vyšší plat, ale mělo by to rozmězí být dané v nějaké vnitřní směrnici. Nemám s tím zkušenosti-třeba jak na to nahlíží inspektorát práce.
paní Janě
zas tak mně to "nebolí", jen že se s tím u některých klientů setkávám překvapivě často. Asistentka, rok v prac.poměru - nižší plat, nová asistentka, po škole, výkon práce v "lukrativnějším městě" - tudíž až dvojnásobný plat. Zdůvodnění - holka z takového města by za tak malý peníz tu práci nedělala. Takže nic co bych potřebovala nutně řešit, jen jsem si neodpustila poznámku jak to někde funguje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2006 13:02
Máme mzdovou účetní,která má 10let praxe ve vedení kompletního
účetnictví,má maturitu a měsíční základ 14000,-Kč.Je to přípustné
pro podnikatelskou sféru.Nevím jak jsou jednotlivé třídy pro podnikatelskou sféru ohodnoceny?
Děkuji za názor