Stravné-jaká výše (2 země)

• (neregistrovaný)

23. 6. 2006 13:40

Ahoj! Mám dotaz, mám v ruce cesťák a chci mít jistotu, že použiji správné výše cest. náhrad v cizině. Šéf byl ve Španělsku a Francii. Bohužel cestoval tam a zpět... a jde o to, že v každé zemi je jiná výše cest.náhrad (40 + 45 EUR). Někde jsem četla (ale už tak před půl rokem), že už snad nezáleží kolik hodin byl v které zemi, že se to na hodiny nepřepočítává a že se bere náhrade té země, kde byl nejdéle. Takže když mi v cesťáku napíše, že přejel hranice ze Španělska do Francie cca kolem 8 hod ráno a zpět se vracel až druhý den v pozdních hodinách, tak mu do cesťáku použiji sazbu z Francie za oba dny?? Je to tak? Případně, pokud někdo ví, kde se to dočtu (bohužel jsem to jako na potvoru nenašla), napište odkaz. Děkuji!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2006 13:45

Ilona (neregistrovaný)

Re: Stravné-jaká výše (2 země)
      ano, je to tak:

viz Zakon o cestovnich nahradach:

§ 12 Stravné
      (1) Při zahraniční pracovní cestě přísluší zaměstnanci za podmínek dále stanovených stravné v cizí měně. Výši stravného v cizí měně určí zaměstnavatel ze základní sazby stravného stanovené pro stát, ve kterém zaměstnanec stráví v kalendářním dni nejvíce času.

• 23. 6. 2006 13:48

M.Š. (neregistrovaný)

Děkuji moc!!! Vůbec nechápu, jak jsem to mohla přehlédnout... :-((
      Hezký den!

• 23. 6. 2006 13:54

Ilona (neregistrovaný)

taky jsem to napoprve prehledla - vubec jsem nepredpokladala, ze zrovna v 1. odstavci bude neco takoveho reseno, takze jsem hledala na konci... ;)
      Take pekny den a vikend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).