Re: Péče o osobu blízkou a přivýdělek na
xxxxx
Částka současného přivýdělku při POB, aby nebyl krácen příspěvek, ......., jestliže příjem z této výdělečné činnosti nepřesáhne v kal. měsíci po odpočtu daně z příjmů fyz. osob, pojistného na SP a a ZP 2,5 násobek částky na os. potřeby občana dle zák. o živ. minimu (dneska to vychází na 6000,- Kč čistého). Mrkněte se do zák. č. 100/1988 Sb. §83, odst 2), tam je popsáno, jak je vyplácen příspěvek OSVČ....ovšem, co bude po Novém roce, čertví - konkrétně tento paragraf má být zrušen, jinak se bude posuzovat bezmocnost té osoby, o kterou se pečuje, nikde jsem zatím nenašla, jaký a zda vůbec nějaký příspěvek bude dostávat osoba, která pečuje....já při péči o os.blízkou chodím do zam., při zahájení péče (letos v březnu) jsem donesla přehled výdělků za leden, únor a někdy v září mám donést totéž za půl roku, jinak nic, u OSVČ si myslím, že by to mohlo být až při daň. přiznání, ale to Vám řeknou na úřadu....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2006 5:47
Prosím o radu, dostala jsem nabídku dělat pro firmu telefonické vymáhání pohledávek, na jaký obor činnosti by měl znít ŽL a musím si platit zdravotní a sociální pojištění pokud pečuji o osobu blízkou?
Jednalo by se o částku asi 8 000, Kč měsíčně, jak s daněním?
Děkuji Alice