2x zaplacená fa z roku 02 :(

• (neregistrovaný)

27. 6. 2006 9:12

Dobrý den, přebírám účetnictví a zjistila jsem že na účtě vnitřní zúčtování visi přeplatek k faktuře z roku 2002 - faktura byla tehdy zaplacena dvakrát. Co ted s tím? Firma údajně neexistuje, není komu vrátit... Díky za inspiraci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2006 9:37

Šárka (neregistrovaný)

Re: 2x zaplacená fa z roku 02 :(
      Osobně bych to dala jako odpis pohledávky - nedaňově.Jinak se toho nezbavíte,pokud tedy nemáte pokom vymáhat.

• 27. 6. 2006 10:04

Mark (neregistrovaný)

Zaplatili 2x nám
      Je to obráceně, oni zaplatili 2x nám.. a paní účetní to nevrátila.

• 27. 6. 2006 10:09

Šárka (neregistrovaný)

Re: Zaplatili 2x nám
      Tak to jsem se překoukla,omlouvám se.V tom případě bych zkusila kontaktovat firmu - doporučený dopis,aby sdělili bankovní účet kam mohu odeslat přeplatek.Pokud by se dopis vrátil jako nedoručitelný,tak bych zaúčtovala 668 jako odpis závazku a jako přílohu bych založila vrácený dopis.

• 27. 6. 2006 12:19

Dana (neregistrovaný)

Re: Zaplatili 2x nám
      Co znamená "firma údajně neexistuje"? Je vymazaná z obchodního rejstříku? Pokud je zapsaná v OR a vrátí se Vám dopis ze sídla zpět, zkusila bych ještě kontaktovat jednatele (společníka apod.). Teprve pak bych odepsala závazek do daňově uznatelných výnosů. Já bych účtovala 648 a v podrozvahové evidenci bych vedla tento závazek jako odepsaný (kdyby se Vám někdo po letech ozval).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).