Re: DPH z 3.země !!!
Pro účely zaúčtování pořízení zboží používáte kurz dle vaší vnitřní směrnice.
Pro účely DPH používáte kurz celnice. Do základu pro výpočet DPH na výstupu se zahrne: cena zboří, clo, spotřební daň, doprava na 1. místo určení v ČR, celní poplatky atd. (veškeré náklady související s pořízením zboží). Přepočtete kurzem celnice a odvedete DPH. V DP k DPH uvedete na ř. 260 (265). Zároveň, pokud máte nárok na odpočet, si DPH uplatníte na vstupu a uvedete na ř. 340 (345).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2006 15:40
Dobrý den,chci se zeptat,zda někdo nevíte, jak účtovat DPH při dovozu zboží z 3.země? Prý ho musím uplatnit jak na výstupu tak na vstupu??
V bance je odečtená částka jiná, než na faktuře od celnice (kurzový rozdíl jsem udělala), ale z které částky mám vzít DPH? Z částky v bance nebo z faktury z celnice? A celnice navíc má jiný kurz jak ČNB, tak nevím podle koho se mám řídit, zda podle faktury nebo ČNB kurzu.