Re: předčasné ukončení leasingu - prosím
>Ahojky,
>
>potřebuji poradit. Máme předčasně ukončený leasing
>(věc jsme o leasingovky odkoupili). Nesplňujeme tak ani
>par. 24/4 a ani par. 24/5a (cena je nižší). Je pro nás
>ještě podstatný par. 24/6? Nebo je vše daňově
>neuznatelné?
>Jsem z toho nějaká zmatená..
>
>Přece nemůže být vše daňově neuznatelné..... kam by se
>nám ty náklady poděly? Poradíte mi někdo jak je to????
>Díky moc!!!
>
>(v předchozích diskuzích jsem to nenašla, každý jen
>radí jak si to otestovat, ale to já vím a nespolňujeme
>to , ale co dál????)
>A jedná se o FO nebo PO?
>
*** Tak to tomuto fóru křivdíte - bylo zodpovězeno už několikrát. Neuznané náklady budou součástí vstupní ceny viz. §29/1/a ***
Pokud vím, tak FO musela v roce ukončení leasingu dodanit již uplatněné nájemné a do vstupní ceny se zahrnulo neuznané nájemné, záloha i doplatek leasingu. PO musela narozdíl od FO podat dodatečná přiznání za roky leasingu. V tom se doufám nic nezměnilo. Jen si nejsem jistá, jak je to tedy u FO vedoucí učetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2006 14:45
Ahojky,
potřebuji poradit. Máme předčasně ukončený leasing (věc jsme o leasingovky odkoupili). Nesplňujeme tak ani par. 24/4 a ani par. 24/5a (cena je nižší). Je pro nás ještě podstatný par. 24/6? Nebo je vše daňově neuznatelné?
Jsem z toho nějaká zmatená..
Přece nemůže být vše daňově neuznatelné..... kam by se nám ty náklady poděly? Poradíte mi někdo jak je to???? Díky moc!!!
(v předchozích diskuzích jsem to nenašla, každý jen radí jak si to otestovat, ale to já vím a nespolňujeme to , ale co dál????)