Re: Výše odstupného
Odstupné vypočítává se součtu výdělků v kal. čtvrtletí, které předchází čtvrtletí, ve kterém končí pracovní poměr. Např. koneč prac. poměru 30.9., výdělky z 2. čtvrtletí ( dubna až června). Pokud v tomto čtvrtletí nabudete mít odpracováno aspoň 22 směn, bude použit průměr určený jako pravděpodobný.
Děkuji moc za odpověď,tedy jestli to chápu dobře,když bych byla schopná jít do práce např. k 1.8.06 a výpověď bych dostala k 31.10.06 odstupné se mi vypočítá ze součtu výdělků za 8 a 9.měsíc, takže v konečném důsledku to, že budu na nemocenské v 7.měsíci bude mít negativní dopad na výši odstupného?
Nebude, protože se dosažené výdělky dělí počtem odprac.hodin
(hrubá mzda - částka za případnou dovolenou či svátky nebo paragrafy, ale ne za nemoc) se vydělí počtem odprac.hod. za období.
Výpověď pro nadbytečnost Vám mohou dát až skončíte nemoc. Pokud byste do 31.7. marodila, tak Vám mohou výpověď předat nejdříve až 1.8. Výpovědní doba je 3 měsíční a začne běžet od prvního dne následujícího měsíce, tedy až od 1.9. Prac. poměr by Vám tím pádem skončil 30.11.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 6. 2006 17:03
Dobré odpoledne, jsem již 4. měsícem na nemocenské a dozvěděla jsem se, že se u nás ve firmě chystají velké organ. změny v tom smyslu, že budou rušena některá pracovní místa. Bohužel i to moje.Vím, že v tomto případě mám nárok na poskytnutí odstupného.Ráda bych se zeptala v jaké výši se toto odstupné poskytuje?Vím že vychází z průměrného výdělku ale jak se postupuje v mém případě, kdy jsem ze zdravotních důvodů nucena být na nemocenské?Má nemocenská vliv na výši odstupného?