§249 prevod práv a povinností, co musím

• (neregistrovaný)

30. 6. 2006 21:18

Zaměstnavatel mě chce převést na jinou firmu jako část činností podle §249,nutí mne vyběhávat: List vypořádání se závazky se zaměstnavatelem, kde je zmíněno: datum ukončení pracovního poměru ke dni:konkrétní datum,vrácení vstupní průkazky podniku,odevzdání skříňky na šatnách, odevzdání pomůcek a pod.

1) musím jako zaměstnanec něco takového vyřizovat? Není to podraz?Co musím vyřizovat?

2)Pracovní smlouvu mám z dubna 1995 kde se zaměstnavatel zavazuje ,že je mi povinen přidělovat práci dle smlouvy.
    Upozornňuji,že žádný dodatek pracovní smlouvy ve znění současného zákoníku práce jsem nepodepisoval.
    Může mne vůbec převést když jsou v pracovní smlouvě uvedeny tyto skutečnosti?
    V pracovní smlouvě není o zákoníku práce ani zmínka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2006 0:22

Jan (neregistrovaný)

Re: §249 prevod práv a povinností, co mu
      >Zaměstnavatel mě chce převést na jinou firmu jako část
      >činností podle §249,nutí mne vyběhávat: List
      >vypořádání se závazky se zaměstnavatelem, kde je zmíněno: datum
      >ukončení pracovního poměru ke dni:konkrétní
      >datum,vrácení vstupní průkazky podniku,odevzdání skříňky na
      >šatnách, odevzdání pomůcek a pod.

Nesmíte se dát, zaměstnavatel Vás může převést na jinou práci,ale to za určitých podmínek. Nikoli, že by Vás převedl k jiné firmě, jestli jsem tomu dobře porozuměl.
      Zákoník páce platí pro všechny.!!!!!!!!!
      >
      >1) musím jako zaměstnanec něco takového vyřizovat?
      >Není to podraz?Co musím vyřizovat?
      >
      >2)Pracovní smlouvu mám z dubna 1995 kde se
      >zaměstnavatel zavazuje ,že je mi povinen přidělovat práci dle
      >smlouvy.
      >Upozornňuji,že žádný dodatek pracovní smlouvy ve znění
      >současného zákoníku práce jsem nepodepisoval.
      >Může mne vůbec převést když jsou v pracovní smlouvě
      >uvedeny tyto skutečnosti?
      >V pracovní smlouvě není o zákoníku práce ani zmínka.

• 1. 7. 2006 9:08

Zdeněk (neregistrovaný)

Zaměstnavatel mě nechce převést na jinou práci ale k jiné firmě podle §249 Jde mi o to jestli já musím něco vyřizovat nebo ne, protože mne nutí podepisovat různé dodatky a já vše odmítám. Prostě se mě chtěj asi zbavit.

• 1. 7. 2006 19:40

Jana (neregistrovaný)

Pokud jde o přechod práv a povinností, zůstává nedotčena pracovní smlouva co do obsahu, pouze se mění zaměstnavatel.
      Zůstává pracovní zařazení, případně ohodnocení, místo výkonu práce. Přechází nárok na dovolenou. Pracovní poměr nekončí a nezačíná, pouze pokračuje. Týká se to jenom Vás? Kolik má Váš zaměstnavatel pracovníků. Převod jednoho člověka je blábol.

• 2. 7. 2006 13:41

Zdeněk (neregistrovaný)

Není to pževod jednoho člověka ale deseti a jedná se hlavně jestli musíme jako zaměstnanci něco vyběhávat nebo zařizovat protožě si myslíme, že na nás zaměstnavatel prostě pod záminkou §249 šije boudu ostatní bylo popsáno výše.
      K čemu dnes vůbec je pracovní smlouva s jedním zaměstnavatelem, když mě může převést podle §249 na jiného?

• 2. 7. 2006 17:07

anonymous (neregistrovaný)

Boudu v tom žádnou nevidím - pracovní smlouva Vám zůstává platná se všemi náležitostmi, takže se pro vás v konečném důsledku nic nemění. Pokud se něco bude měnit, tak to již není převod a je potřeba se bránit.
      Soukromě si myslím, že opravdu není Vaší povinností si vyběhávat papíry výše zmíněné, ale nemohu posoudit, jestli se např. nestěhujete z jedné budovy do jiné ap. V tomto případě někomu holt skříňku ap. musíte předat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).