Re: Obvyklá výše smluvních úroků z prodl
Je to ruzne, pozor na pojmenovani. Urok z prodleni by mel odpovidat normalu ale ja mam "smluvni pokutu" za kazdy den prodleni ve vysi 500,-Kc. Ta uz muze byt libovolna - pokud Vam protistrana smlouvu podepise.
I kdyz jsem taky slysel nazor, ze to soud muze snizit :-(
To by Vam prave mohl soud zrusit - protoze je to neprimerene :-(((
Mluvim z vlastni zkusenosti - napiste tam tu smluvni pokutu.
V tomto state se nemuzete divit nicemu :-((
Děkuji za Vaši odpověď!!!
Paní bdm,
prosím Vás "nahodila" by jste mi ještě číslo § z obch.Z. kde se píše, že je nutné zaplatit fakturu do data uvedeného na faktuře - myslím tím, že do toho uvedeného datumu musí být peníze na účtu dodavatele. Omlouvám se mluvím jak tatar. Chápete mne?
Kdesi v občanském Z. je psáno, že datum splatnosti = nejpozdější datum, kdy je možné úhradu zaplatit a v obchodním z. je zase psáno, že datum splatnosti = datum kdy by mela byt uhrada pripsana na ucet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 7. 2006 20:06
Dobrý den,
jaká je asi obvyklá výše smluvních úroků z prodlení? Náš odběratel od nás očekává vysoký standard, takže my bychom zase očekávali nadstandardní úroky z prodlení. Jaká asi tak může být jejich výše?