Re: Obvyklá výše smluvních úroků z prodl
Je to ruzne, pozor na pojmenovani. Urok z prodleni by mel odpovidat normalu ale ja mam "smluvni pokutu" za kazdy den prodleni ve vysi 500,-Kc. Ta uz muze byt libovolna - pokud Vam protistrana smlouvu podepise.
I kdyz jsem taky slysel nazor, ze to soud muze snizit :-(
To by Vam prave mohl soud zrusit - protoze je to neprimerene :-(((
Mluvim z vlastni zkusenosti - napiste tam tu smluvni pokutu.
V tomto state se nemuzete divit nicemu :-((
Děkuji za Vaši odpověď!!!
Paní bdm,
prosím Vás "nahodila" by jste mi ještě číslo § z obch.Z. kde se píše, že je nutné zaplatit fakturu do data uvedeného na faktuře - myslím tím, že do toho uvedeného datumu musí být peníze na účtu dodavatele. Omlouvám se mluvím jak tatar. Chápete mne?
Kdesi v občanském Z. je psáno, že datum splatnosti = nejpozdější datum, kdy je možné úhradu zaplatit a v obchodním z. je zase psáno, že datum splatnosti = datum kdy by mela byt uhrada pripsana na ucet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 7. 2006 20:06
Dobrý den,
jaká je asi obvyklá výše smluvních úroků z prodlení? Náš odběratel od nás očekává vysoký standard, takže my bychom zase očekávali nadstandardní úroky z prodlení. Jaká asi tak může být jejich výše?