Re: DPH a začátečník prosí o radu
>Poraďťe prosím začátečníkovi. Jsem přihlášen na FÚ
>jako plátce DPH, začátek podnikání 10.5.2006. Mám několik
>paragonů za platby v hotovosti, kde je uvedena celková
>částka za nákup a poznámka DPH 19 %. Můžu takový
>paragon zařadit do daňové evidence a uplatnit si DPH, které
>musím vypočítat z celkové částky sám? Jak se
>zaokrouhlením.
>Jak to bude prosím Vás s uplatněním nákladů za telefon
>/částečně využívaný k podnikání/, faktura je na mně
>jako fyz.osobu, je možné zařadit do nákladů např. 50 %
>a jak potom s DPH.
>Využívám k podnikání i mobil a dostávám fakturu. Zase
>ten samý problém, faktura je na mé jméno, není tam
>uvedeno mé DIČ, můžu dát část do nákladů a uplatnit DPH?
>Děkuji za radu. Pavel
>
>K zkrácenému dańovému dokladusi sám vypočítáte DPH 19% to jest koef. 0,1597 a uveďte to na tom dokladu.
Co se týká telefonů, tak by jste si měl jeden a to třeba mobilní telefon přepsat na fyzickou osobu s DIČ a budete to mít bez problémů. Rozpočítávat to na oba telefony je dost obtížné a neni to zceka důvěrohodné z hlediska DPH.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 7. 2006 22:39
Poraďťe prosím začátečníkovi. Jsem přihlášen na FÚ jako plátce DPH, začátek podnikání 10.5.2006. Mám několik paragonů za platby v hotovosti, kde je uvedena celková částka za nákup a poznámka DPH 19 %. Můžu takový paragon zařadit do daňové evidence a uplatnit si DPH, které musím vypočítat z celkové částky sám? Jak se zaokrouhlením.
Jak to bude prosím Vás s uplatněním nákladů za telefon /částečně využívaný k podnikání/, faktura je na mně jako fyz.osobu, je možné zařadit do nákladů např. 50 % a jak potom s DPH.
Využívám k podnikání i mobil a dostávám fakturu. Zase ten samý problém, faktura je na mé jméno, není tam uvedeno mé DIČ, můžu dát část do nákladů a uplatnit DPH?
Děkuji za radu. Pavel