Bú u OSVČ

• (neregistrovaný)

4. 7. 2006 10:56

Dobrý den,
    začínam podnikat jako OSVČ a sem ještě student takze mam Bú za velmy příznivých podminek a proto by me zajimalo jestli muzu mit svuj osobni ucet (budou mi tam chodit i jine penize nez z podnikani) pouzivat i k podnikani? Vím ze se tu tu snad uz nekdy resilo ale nepodarilo se mi tuhle diskuzi najit

Predem Dekuji Brothánek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2006 13:02

jana k. (neregistrovaný)

Re: Bú u OSVČ
      Normální účet (nestudentský) by využívat šlo a bú poplatky procentem dávat do nákladů. Jenže u studentských účtů , myslím ve všeobecných podmínkách, je napsáno že to nejde. Státní úřadům to nevadí, ale té bance ano a tak by jste z toho mohl mít problémy.

• 4. 7. 2006 13:08

Brothánek (neregistrovaný)

No je mi jasne ze v bance by byli nejradeji kdybych platil 400 mesicne za podnikatelskej ucet namisto 15 korun za studentsky otazkou je jak by nato mohli prijit?

Dekuji za odpoved Brothánek

• 4. 7. 2006 13:12

jana k. (neregistrovaný)

Jak na to přijde banka? B.účet se vylňuje na úřadech, ale nemusí,tzn, že všechno budete platit hotově,jennže někde se platit nedá víc než 5 tisíc najednou, takže složenky. Taky banka to pozná podle plateb a zeptá se, není hloupá. Jestli se jedná o jednu dvě platby v menších částkách, tak je jim to asi jedno. Ale až by Vám posílali výpis o 50 stránkách (jaký chodí třeba k nám do firmy), tak se nad tím pozastaví.

• 4. 7. 2006 13:15

Brothánek (neregistrovaný)

Ok, budou to asi vyšší částky, ale at se klidne ptaji.

Dekuji za odpoved a přeju pekny den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).