Re: prosím o radu!dovoz zboží z EU
Povinnost přiznat daň vzniká v tomto případě ne dnem dodání zboží, ale dnem vystavení daňového dokladu - 1.6.06 - patří to do června. Koupila jsem si o tom knihu - z nakladatelství Polygon
"DPH u intrakomunitárních dodávek a dovozu a vývozu zboží.
Tato problematika je tam dobře popsaná.
Nicméně všimla jsem si, že účtujete i dovoz z 3 zemí mimo EU, potřebovala bych si něco ujasnit.
Příjde mi faktura ze 3 země zaúčtuji pevným kursem /máme stanoveno vnitřní směrnici/ na 504/321
a z JSD už mimo účetnictví vypočtu pouze DPH, které zahrnu do přiznání DPH, prosím jestli by jste nepopsala svůj postup, v literatuře jsem zatím nic nezjistila. Martina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 7. 2006 13:56
Prosím o radu,
při pořízení zboží z EU mi došla faktura z polska kde je uvedeno:
date of dispatch/sale:(coz je datum dodání zboží) 31.5.2006
a dole na faktuře je datum 1.6.2006 což chápu jako datum vystavení ale není to tam napsáno.
do dph jsem to přiznala jako dodání zboží v květnu ř. 320,220 ale bylo mi řečeno že musím přepočítavat kurzem k datumu vystavení?
což ted nevím jak to teda zaúčtovat,
do nákladu 504/321 kurz který
do dph 343 kurz 1.6.2006 nebo 31.5.2006 mělo se to teda přiznat v červnu nebo v květnu do dph
Děkuji