Re: prosím o radu!dovoz zboží z EU
Povinnost přiznat daň vzniká v tomto případě ne dnem dodání zboží, ale dnem vystavení daňového dokladu - 1.6.06 - patří to do června. Koupila jsem si o tom knihu - z nakladatelství Polygon
"DPH u intrakomunitárních dodávek a dovozu a vývozu zboží.
Tato problematika je tam dobře popsaná.
Nicméně všimla jsem si, že účtujete i dovoz z 3 zemí mimo EU, potřebovala bych si něco ujasnit.
Příjde mi faktura ze 3 země zaúčtuji pevným kursem /máme stanoveno vnitřní směrnici/ na 504/321
a z JSD už mimo účetnictví vypočtu pouze DPH, které zahrnu do přiznání DPH, prosím jestli by jste nepopsala svůj postup, v literatuře jsem zatím nic nezjistila. Martina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 7. 2006 13:56
Prosím o radu,
při pořízení zboží z EU mi došla faktura z polska kde je uvedeno:
date of dispatch/sale:(coz je datum dodání zboží) 31.5.2006
a dole na faktuře je datum 1.6.2006 což chápu jako datum vystavení ale není to tam napsáno.
do dph jsem to přiznala jako dodání zboží v květnu ř. 320,220 ale bylo mi řečeno že musím přepočítavat kurzem k datumu vystavení?
což ted nevím jak to teda zaúčtovat,
do nákladu 504/321 kurz který
do dph 343 kurz 1.6.2006 nebo 31.5.2006 mělo se to teda přiznat v červnu nebo v květnu do dph
Děkuji