Re: Vystavování daňového dokladu
>Chci se zeptat zda je možné vystavovat nějaký daňový
>doklad jiné firmě.
>Jsem zaměstnancem firmy a nemám živnostenský list.
>Jde mi o to,že na internetu mám své webové stránky,
>které jsou již slušně navštěvovány a mohl bych na tyto
>stránky umístit reklamu firem,které by za to
>zaplatily .Jedna firma by již zájem měla ,ovšem jak vystavím
>fakturu nebo nějaký jiný daňový doklad?
>Jelikož nejsem podnikatelal ,ale zaměstnanec firmy,
>tak nevystavuji žádné faktury.
>Jde to nějak ?
>Budu rád za každou vaši odpověď a radu a předem
>děkuji
mela bych 1 navrh - sepiste smlouvu o tom, ze firma xz bude mit na vasich strankach reklamu po dobu.... a za kolik.... pak uz jen vystavite doklad, ze jste penize prijal a nemusite zadnou fakturu nebo tak neco.....
Pokud to pro vas bude narazova cinnost, tak OK, jinak doporucuji ten ZL.
>
>
>
Daňový doklad může vystavit pouze plátce DPH a to vy nejste, takže Ilona vám radila dobře. Pokud to budete provozovat jako ekonomickou činnost za účelem dosažení zisku, musíte mít ŽL a registraci u FÚ, OSSZ a ZP.
Roman měl zřejmě na mysli jen vystavování dokladu pro účely daně z příjmů, v té naší hantýrce aby se taky čert vyznal :-) - "daňovým dokladem" je myšlený jen doklad s DPH.
Jinak souhlasím s Vlaďkou a Ilonou - při soustavné činnosti ŽL, ojedinělý příjem podle § 10 - smlouva a vystavit potvrzení o příjmu peněz. Jana F.
Chtěl bych poděkovat všem 3 dámám které se do mé disluse zapojily a poprosím o bližší vysvětlení mého problému.
Abych to pochopil i já - tzn.mohu nadále pracovat pro svého zaměstnavatele jako nyní a pokud bych přesáhl částku 20000,- ročně tuším tak bych si měl zřídit živnostenský list .
Ale co z toho pro mne plyne?Mám to oznámit svému zaměstnavateli ? Mohu teda mít živnostenský list a vydělávat např.na reklamě na internetu a dál chodit do práce ?
Tzn.dělat obojí současně ? A pokud přijdu o práci tak jelikož bych měl živnostenský list tak bych si měl platit sociální i zdravotní a já nevím co ještě ?
pokusim se to shrnout:
Pokud bude mit ta vase cinnost soustavny charakter (tzn. budete tu reklamu prodavat vice firmam apod.), tak si zalozite zivnost - v tomto pripade nezalezi na vydelku. Pokud budete mit tedy ZL a stale budete zamestnanec (coz se nevylucuje), tak pravdepodobne budete OSVC vedlejsi (zda jste hlavni nebo vedlejsi se posuzuje dle vydelku v zamestnani), coz ma urcite vyhody - nemusite platit minimalni zalohy na pojisteni apod....
Zamestnavateli to muzete rict, zalezi na vas (predpokladam, ze by vam predmet podnikani nekolidoval s naplni prace, tzn. nepodnikal byste na ukor vaseho zamestnavatele). Kazdopadne byste si misto rocniho zuctovani dani u zam-tele musel sam podavat dan. priznani.
Pokud by se jednalo pouze o narazovy vydelek (dle § 10), tak ZL mit nemusite a prijem je do 6000 (§38g odst. 2 Zakona o danich z prijmu) osvobozen, takze ho nemusite nikde priznavat (zam-tel vam udela rocni zuctovani dane), pokud by prijem tuto castku presahl, tak ho musite priznat a sam si podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 7. 2006 15:00
Chci se zeptat zda je možné vystavovat nějaký daňový doklad jiné firmě.
Jsem zaměstnancem firmy a nemám živnostenský list.
Jde mi o to,že na internetu mám své webové stránky, které jsou již slušně navštěvovány a mohl bych na tyto stránky umístit reklamu firem,které by za to zaplatily .Jedna firma by již zájem měla ,ovšem jak vystavím fakturu nebo nějaký jiný daňový doklad?
Jelikož nejsem podnikatelal ,ale zaměstnanec firmy, tak nevystavuji žádné faktury.
Jde to nějak ?
Budu rád za každou vaši odpověď a radu a předem děkuji