Zpracování DPPO - není nákladem r.2006

• (neregistrovaný)

7. 7. 2006 11:22

Dobrý den,

chtěla jsem se s Vámi poradit:-) Převzala jsem účetnictví po jedné paní účetní, která si ale ani na účet 389 ani na 383 nezúčtovala do nákladů za loňský rok zpracování DPPO. Nyní mám v roce 2006 od ní fakturu za zpracování DPPO, ale podle mě to nemohu dát do nákladů roku 2006, musím jí zaúčtovat pouze nedaňově, že? A pak max. podat dodatečné DPPO... Firma je tedy ve ztrátě, takže by to možná ani nebylo tak nutné...

Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2006 12:34

xxx (neregistrovaný)

Re: Zpracování DPPO - není nákladem r.20
      pokud to tak dělala každý rok - pravidelně se opakující částka malého významu, tak bych to nechala v roce 2006 i daňově.
      lze to vyložit, že DP zpracovávala fyzicky skutečně až v roce 06. je třeba ale hlídat, aby se to nesešlo v jednom roce 2x - toť můj názor...

• 7. 7. 2006 12:38

Katka (neregistrovaný)

Děkuji. Jen pro upřesnění - ta firma vznikla vloni, takže o tom účtováno pravidelně nebylo... Ta nevýznamná částka - to je šílenej termín... - mně se nezdá pro tuto firmu až tak nevýznamná, je to sice pár tisíc, ale ta firma není tak moc veliká...

• 7. 7. 2006 12:40

xxx (neregistrovaný)

u pár firem mám, že to přede mnou paní taky nerozlišovala, tak jsem si to popsala do směrnice... že se tato služba časově nerozlišuje, neboť je DP fyzicky zpracováno v roce aktuálním...

• 7. 7. 2006 12:40

Jana F. (neregistrovaný)

Účetnictví a daňové poradenství se časově nerozlišuje, dává se do nákladů běžně až při vystavení faktury. Jana F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).