Re: Zpracování DPPO - není nákladem r.20
pokud to tak dělala každý rok - pravidelně se opakující částka malého významu, tak bych to nechala v roce 2006 i daňově.
lze to vyložit, že DP zpracovávala fyzicky skutečně až v roce 06. je třeba ale hlídat, aby se to nesešlo v jednom roce 2x - toť můj názor...
Děkuji. Jen pro upřesnění - ta firma vznikla vloni, takže o tom účtováno pravidelně nebylo... Ta nevýznamná částka - to je šílenej termín... - mně se nezdá pro tuto firmu až tak nevýznamná, je to sice pár tisíc, ale ta firma není tak moc veliká...
u pár firem mám, že to přede mnou paní taky nerozlišovala, tak jsem si to popsala do směrnice... že se tato služba časově nerozlišuje, neboť je DP fyzicky zpracováno v roce aktuálním...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 7. 2006 11:22
Dobrý den,
chtěla jsem se s Vámi poradit:-) Převzala jsem účetnictví po jedné paní účetní, která si ale ani na účet 389 ani na 383 nezúčtovala do nákladů za loňský rok zpracování DPPO. Nyní mám v roce 2006 od ní fakturu za zpracování DPPO, ale podle mě to nemohu dát do nákladů roku 2006, musím jí zaúčtovat pouze nedaňově, že? A pak max. podat dodatečné DPPO... Firma je tedy ve ztrátě, takže by to možná ani nebylo tak nutné...
Předem děkuji za odpověď.