Re: Helenko
Jestli se chcete vyjádřit k nějaké jiné diskuzi, odpovídejte raději tam. Takhle do toho vnášíte zmatek. Hledám už půl hodiny ty vtipy a na žádné jsem nekápla. Našla jsem jen naprosto věcné, správné a srozumitelné odpovědi paní Ireny. No, možná myslíme každá jinou Irenu.
Re: DPP & 2 zamestnavatele
>Zdravim...
>Jiz nejaky ten patek pracuji na DPP ale vypada to ze
>se misejdou 2 smlouvy na 5000. Doted mi vse bylo daneno
>15% (srazkova dan) ale ted mi vznika problem ze bych
>mel prijem za tento mesic vic jak 5000 takze to nemuzu
>danit srazkovou dani.
>Nebo se pletu a u smlouvy DPP se to pocita u kazdeho
>zamestnavatele zvlast?
Počítá se to u každého zaměstnavatele zvlášť.
>Vadi kdyz bych mel jeden mesic prijem vetsi jak 5000
>abych nemusel podavat DP?
Když budete mít jeden měsíc u jednoho zaměstnavatele za DoPP víc, než 5.000,-, pak Vám nebude odměnu danit srážkovou daní (15%), nýbrž zálohovou (20%).
>Jak se to vubec bere? Ja jen ze v unoru mam prijem
>nulovy takze suma sumarum za rok nic nepresahnu. A nebo
>jak to tedy je???
Ale ono se to, bohužel, nebere suma sumárum za rok, ale za měsíc. Podotýkám, že u jednoho zaměstnavatele.
Takže: dvě DoPP po pěti tisících v jednom měsíci, ale každá u jiného zaměstnavatele = u obou zaměstnavatelů srážková daň a u Vás žádné daňové přiznání:-)
>
>DEKUJI VSEM!
>;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2006 17:47
Zdravim...
Jiz nejaky ten patek pracuji na DPP ale vypada to ze se misejdou 2 smlouvy na 5000. Doted mi vse bylo daneno 15% (srazkova dan) ale ted mi vznika problem ze bych mel prijem za tento mesic vic jak 5000 takze to nemuzu danit srazkovou dani.
Nebo se pletu a u smlouvy DPP se to pocita u kazdeho zamestnavatele zvlast?
Vadi kdyz bych mel jeden mesic prijem vetsi jak 5000 abych nemusel podavat DP?
Jak se to vubec bere? Ja jen ze v unoru mam prijem nulovy takze suma sumarum za rok nic nepresahnu. A nebo jak to tedy je???
DEKUJI VSEM!
;)