Re: kontrola nemocenské
ja bych tak kriticka nebyla, kdyz nevite o jaky pripad jde - co treba jeden priklad za vsechny - po operaci kyly vas doktor necha doma cely mesic, i kdyz by se uz dalo rici, ze jste fit, jen nesmite zvedat tezke veci (coz je napln vasi prace) - doktorka vam napise vychazky 4h denne a o vikendu drepite doma....
Samozrejme nemluvim o "pacientech" s rymickou a kaslickem ;)
K nemocenske : marodila jsem přes půl roku a nepřišli mě kontrolovat ani jednou - ale ono záleží, co máte za diagnózu. Chřipka na Silvestra je nápadná, pooperační případy fakt asi nekontrolují. Známý mi říkal, že ho kontrola onehdá navštívila a asi spal a našel od nich jen lístek ve schránce. Pak jim zavolal a žádný problém z toho neměl.
zkuste svoji doktorku pozadat o delsi vychazky, popr. neomezene; pokud treba chcete jet na vikend pryc, muze vam na ten vikend napsat, ze budete marodit na jine adrese nez bydlite .... vse zalezi na domluve a ochote doktorky (ta nase je teda extremne neochotna, takze se hajila tim, ze to napsat nemuze, ze by to bylo pro socialku napadne a sla by na kontrolu - na druhou stranu priteli rekla, at klidne na vikend odjede ...;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2006 18:41
Prosím,mám trochu zvláštní dotaz. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jestli chodí kontroly na nemocenskou - myslím tím,jestli jsem v době nemocenské doma. Jakou oni mají pracovní dobu? Chodí i večer a o víkendech? Díky za vaše zkušenosti