Re: DE-poradíte mi prosím?
Já to odděluji. Každou vystavenou fakturu dávám do faktur vydaných a do pokaldny dám pak jen pokladní doklad. Přijde mi to přehlednější. Myslím, že se nic nestane pokud faktury hrazené v hotovosti dáváte přímo do pokaldny, jen Vám pak v knize faktur vydaných asi některá čísla chybí. Pokud jim při kontrole ukážete, že všechny chybějící faktury v knize faktur jsou v pokladně a žádná nechybí, pak si myslím, že by neměl být problém. Jen je to méně přehledné.
Re: DE-poradíte mi prosím?
Souhlasím s Danou, jsou možné oba způsoby. Při menším množství faktur bych oddělovala příjmový doklad a nechala ucelenou číselnou řadu, ale pokud by byly faktur desítky, stovky nebo tisíce :-), tak odděleným zaevidováním bych si zbytečně přidělávala práci, to je vlastně dvojnásobek práce navíc. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 7. 2006 8:00
Dobrý den,
vedu DE.Vystavené faktury dávám do knih faktury vydané, ale jsou-li faktury vydané a ihned při vystavení uhrazeny, dávám je rovnou do pokladny příjem. Mohu to tak praktikovat?FV si podnikatel vystavuje sám ručně. Jde mi o to, že nebudou v evidenci FV zadány všechny fa. Dále se chci zeptat, je-li na FV nebo FP poznámka hrazeno v hotovosti + podpisy, musím k tomu vyjíždět ještě pokladní doklady?Jak to praktikujete Vy?