Internetový prodej - názor

• (neregistrovaný)

13. 7. 2006 8:19

Vím, že to nepatří do této diskuze, ale chtěla bych názor nebo radu někoho jestli byste do toho šli.
    Sháníme nějaký výrobek, který jsem objevila na netu, a který nám vyhovuje řešením a hlavně i cenově. Když jsem se spojila s majitelem, který toto vyrabí, dokonce nám vyjde vstříc a udělá ještě nějaké změny. Problém je, že nemám zkušenosti s tímto obchodem a mám strach, že nemusím vidět peníze a ani výrobek. Podle nákupního řádu, chce prodávající uhradit 50% ceny (což se mi zdá hodně). Ptala jsem se v obchodech , všude požadují zálohu, ale ne v takové výši. Dále mi zarazilo podle jeho nákup.řádu věta, že si vyhrazuje právo změny ceny v případě změny peněžních kurzů, při výrazném nárůstu inflace a dále u dodacích podmínek ,že dodací lhůta bude prodloužena, jestliže zpoždění je způsobeno vyšší mocí. Na stránkách mají uvedené i IČO, ale i přesto má někdo nějaké zkušenosti s takovýmto obchodem a jestli mi může poradit, jak třeba ještě ošetřit kupní smlouvu, aby cena a dodací podmínky byly takové jaké jsme si dohodli.

Moc děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 7. 2006 8:30

Ilona (neregistrovaný)

Re: internetový prodej - názor
      takoveto formulky jsou ve smlouvach, radech bezne ... abyste se vyhnula riziku, formulujte presne do smlouvy, co se mysli zmenou pen. kurzu (ty se meni kazdy den, definujte nejake %, pri jehoz prekroceni lze menit cenu), definujte i co znamena vyrazny narust inflace (%), a co se rozumi pod pojmem vyssi moc (prirodni katastrofy,...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).