Nákup prodej nápoje

• (neregistrovaný)

14. 7. 2006 7:21

Chtěla bych si založit malou hospůdku (bez vaření). Bylo by to v malé vesničce. Sice je to nově upravené vč.toalet, ale bojím se, že dnešní požadavky na hospodu jsou drsné a navíc nemám žádnou praxi, tak jsem se chtěla zeptat, zda bych si mohla udělat jen živnost na nákup a prodej nápojů? Nebo by to bylo jako občerstvení? Já vůbec nevím.
    Budu Vám moc vděčná, když mi pomůžete. Moc předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2006 11:37

Emil (neregistrovaný)

Re: nákup prodej nápoje
      +Asi vám moc neporadím, ale než shánět přepisy, procházet je a tak se jen nervovat a ztrácet čas, stavte se na živnostenském odboru, tam vám řeknou hned co je potřeba. Já mám zatím dobré zkušenosti.

• 14. 7. 2006 13:34

1234 (neregistrovaný)

pokud budete točit pivo, vařit kávu, nalívat limo do sklenek apod.je to dle našich předpisů POKRM:-))) mám obavy, že budete muset mít žl na hostinskou činnost. ale hygiena když nebudete vařit problémy moc nedělá. přijde schválit provozovnu, zkoukne wc, a většinou povolí.

• 15. 7. 2006 23:00

j29 (neregistrovaný)

i když tam budete prodávat jen nápoje je to už hostinská činost,nebot se to bude konzumovat přímo v prodejně no a na to potřebujete mít praxi min 3 roky nebo odpovědného zástupce a to pak vy praxi nepotřebujete,ale kdyby jste ty nápoje prodávala přes okínko bez přímé konzumace v prodejně tak pak by se jednalo o živnost volnou a na tu nepotřebujete nic,vyřízení hostinské činosti je dosti komplikované a zdlouhavé,pokud nemáte vyučení v oboru a praxi,volná živnost je nejjednoduší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).