DPH 5% u RD

• (neregistrovaný)

14. 7. 2006 11:34

Prosím o radu zákazník má úvěr na RD. ÚIvěr mu poskytla banka na materiál (stavbu chce provádět svépomocí) a mi mu dodáme materiál a jen některé práce. Jak mám provést účtování -fakturace. Jedná se mi o to že já nakoupím materiál, ten mohu vyfakturovat zákazníkovi, ale musím uplatnit 19% DPH a práce samostatně s 5% DPH. Což pokud mu mohu vystavit fakturu za práce vč. materiálu uplatňuji 5%DPH, ale takovouto fakturu mu nepřijme banka. Je možnost to nějaK VYŘEŠIT ABYCH VYŠLA VTŘÍC JAK ZÁKAZNÍKOVI TAK BANCE. dĚKUJI ZA ODOVĚD. IVA

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2006 15:47

Lina (neregistrovaný)

Re: DPH 5% u RD
      xxxxxxxxxx
      Chodím sem nakukovat a pořád nic, tak si dovolím popsat fakturu, kterou jsem jako konečný zákazník obdržela od stavební firmy já.
      Text: fakturujeme Vám za opravu RD.
      Materiál: - zde je po jednotlivých položkách rozepsán materiál (množství, cena za jednotku bez DPH, DPH 5%, cena vč. DPH..)
      Práce: - počet hodin, .... 5%.
      PS - mě se tam trošku "nelíbí" 5% u materiálu (neřeším teď výhodnost či nevýhodnost, ale pouze, zda je to tak možné), proto sem chodím koukat, zda se Vás někdo, kdo tomu rozumí, ujme, ....Zdravím.

• 16. 7. 2006 17:05

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: DPH 5% u RD
      Myslím, že neujme. Z dotazu není jasné (tedy alespoň mě) co banka požaduje?
      Fakturu na materiál s 19% DPH?
      5% je u materiálu, který byl použit při práci na RD.
      Pokud Vám bude prodám (i třeba od stavební firmy) materiál bez práce, tak 19% DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).