Re: minim.mzda kontra minim.tarif prosím
já vím,že se premie do min.počítají,přípl.za svátek,noční,přesčas se nepočítá,ale domnívám se, že fy musí mít určené tarifní stupnice a vyplácet minimální tarif,ne minim.mzdu, když není kolektivka? nebo se mýlím?
Re: minim.mzda kontra minim.tarif prosím
Minimální mzdové tarify se dodržovat musí, ať je kolek.smlouva nebo ne. Pro uklízečku není stejná min. mzda jako pro účetní. Jednou jsem měla na konrole úřad práce a dívala se na mzdu, žádné námi vytvořené směrnice vidět nechtěla. Prostě dodržet to nař. vlády 333/1993.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2006 10:17
jsme v kolegyni ve při :) prosím co je správně. Ona tvrdí, že zaměstnanci mají minimální mzdu 7955 od července s tím, že pokud sečte časovku a premie, dá jim to 7955, tudíž mají minimální mzdu a je vše v pořádku. Já se domnívám, že ve fy,kde není uzavřena kolekt.smlouva, musí být dodrženy minimální tarify, tzn. musí mít min.tarif na 37,5 hod. 51,30 a premie mají "navíc" maximálně jim fy může premie sundat, jak se to dělalo v mém bývalíém zaměstnání, zvedly se tarify, sundaly se premie. Jak je to prosím správně-kolegyně má pravdu nebo já ? děkuju moc za radu Fy je s.r.o., kolektivní smlouva není