Minim.mzda kontra minim.tarif prosím

• (neregistrovaný)

18. 7. 2006 10:17

jsme v kolegyni ve při :) prosím co je správně. Ona tvrdí, že zaměstnanci mají minimální mzdu 7955 od července s tím, že pokud sečte časovku a premie, dá jim to 7955, tudíž mají minimální mzdu a je vše v pořádku. Já se domnívám, že ve fy,kde není uzavřena kolekt.smlouva, musí být dodrženy minimální tarify, tzn. musí mít min.tarif na 37,5 hod. 51,30 a premie mají "navíc" maximálně jim fy může premie sundat, jak se to dělalo v mém bývalíém zaměstnání, zvedly se tarify, sundaly se premie. Jak je to prosím správně-kolegyně má pravdu nebo já ? děkuju moc za radu Fy je s.r.o., kolektivní smlouva není

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2006 12:04

Hanny (neregistrovaný)

Re: minim.mzda kontra minim.tarif prosím
      Nevím sice o jakou jde profesi, ale pokud jsou prémie složka nenároková a budou Vám odebrány, stejně Vám musí být vyplacena minimální mzda ( 7955,-Kč je při odpracování 40hod.týdně).

• 18. 7. 2006 13:36

anonym (neregistrovaný)

já vím,že se premie do min.počítají,přípl.za svátek,noční,přesčas se nepočítá,ale domnívám se, že fy musí mít určené tarifní stupnice a vyplácet minimální tarif,ne minim.mzdu, když není kolektivka? nebo se mýlím?

• 18. 7. 2006 14:36

Jana (neregistrovaný)

Minimální mzdové tarify se dodržovat musí, ať je kolek.smlouva nebo ne. Pro uklízečku není stejná min. mzda jako pro účetní. Jednou jsem měla na konrole úřad práce a dívala se na mzdu, žádné námi vytvořené směrnice vidět nechtěla. Prostě dodržet to nař. vlády 333/1993.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).