Slovenská fa a DPH

• (neregistrovaný)

18. 7. 2006 11:52

Kolegové, prosím poraďte co se slovenskou fakturou, ještě jsem neměla tu možnost. Fa za nákup náhr. dílu na auto. Přepočty kurzy jsou mi jasné, ale co s DPH? Ve fa přepočtu jak základ, tak DPH, v českých korunách zaúčtuju do knihy faktur, v softwaru STEREO zadám běžně do závazků a pohledávek , typ DPH "pořízení zboží z jiného čl. státu, program zaúčtuje MD343,Dal343, takže dopad v daň. přiznání nulový. A co dál s DPH? Musí se nějak žádat FÚ o vrácení nebo jak se vypořádá DPH dál? Pro někoho určitě banalita, pro mě problém. Díky moc předem, DPH se blíží!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2006 13:01

MagdaR. (neregistrovaný)

Re: Slovenská fa a DPH
      Ještě jednou já, teď jsem se někde dozvěděla, že se snad přepočítává celková částka a účtuje do nákladů a DPH se vypočítá z této celkové částky? Takže jestli tomu dobře rozumím:
      celk. částka vč. DPH je 2660 SKK. Přepočtu kurzem na 1978,35 Kč, toto beru jako základ DPH, vypočítám 19%, tj. 375,89 Kč a tuto částku zadám při pořizování faktury do závazků a účtuju 343/343? A je to vyřízeno? Kolegové prosím, nepřehlédněte můj dotaz. Díky

• 18. 7. 2006 15:09

hela (neregistrovaný)

rozumíte tomu dobře, jen by bylo pro vás levnější, kdybyste dali svoje DIČ k dispozici na Slovensku a měli byste fakturu bez slovenské DPH čili o 19%míň, stereo neznám, tak nevím jak to funguje. někde zadáte pořízení z EU a uvedete do přiznání na správné řádky

• 19. 7. 2006 7:01

MagdaR. (neregistrovaný)

Díky Helo!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).