Re: Prodej os.automobilu s DPH nebo ne?
>>>Prodali jsme osobní automobil fyzické osobě, tento
>>>automobil jsme koupili bez nároku na odečet DPH (v
>>>bazaru) a tudíž jsem ho prodala zase bez DPH. Teď
>>>jsem
>>>se
>>>dočetla ve Verlag Dashöfer -
>>>
>>>Jedná se o prodej běžných typů dlouhodobého hmotného
>>>majetku - počítače, nákladního automobilu,
>>>technologického zařízení, apod. Není podstatné, zda
>>>na
>>>vstupu byl
>>>předmět zakoupen od plátce či od neplátce, na výstupu
>>>vzniká daňová povinnost v základní sazbě.
Dočetla jste se dobře, platí, co napsali. Při prodeji OA ale použijete ustanovení § 62/2 zákona o DPH - uskutečnili jste osvobozené plnění, nemáte tedy povinnost odvádět DPH. Mělo by být uvedeno v řádcíh 530 a 540 přiznání k DPH.
>>>
>>>- je to pravda? Prodali jsme ho za 30000,- Kč, tak
>>>musím z této částky odvést DPH? Je to nějaká novinka?
>>>
>>Máte to dobře. U OA si DPH nemůžete odečíst (tudíž
>>ani
>>při prodeji s ní nebudete počítat)
>*****
>To mi ale spadl kámen ze srdce, už mám DPH odevzdané,
>člověk někdy zblbne raz dva :-))
Podstatné je pouze jedno: zda jste plátci daně z přidané hodnoty - pakliže jste máte povinnost na výstupu odvést DPH...pakliže jste nevystavili danový doklad jako plátci- cena za kterou jste to prodali se automaticky bere jako ce s DPH čili byste ji vypočítávali z 30000 kč směrem dolu ....pakliže nejste plátci DPH neni komu co odvádět
Paní Machalová provdu nemá, v tomto případě platí § 62 odstavec 2 zákona o DPH
§ 62 Dodání zboží, které bylo použito pro plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně, a zboží, u něhož nemá plátce nárok na odpočet daně
...
(2) Plněním osvobozeným od daně je dodání osobního automobilu, při jehož pořízení neměl plátce nárok na odpočet daně, a dodání zboží, při jehož pořízení neměl plátce nárok na odpočet daně podle § 75 odst. 3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
19. 7. 2006 7:54
Prodali jsme osobní automobil fyzické osobě, tento automobil jsme koupili bez nároku na odečet DPH (v bazaru) a tudíž jsem ho prodala zase bez DPH. Teď jsem se dočetla ve Verlag Dashöfer -
Jedná se o prodej běžných typů dlouhodobého hmotného majetku - počítače, nákladního automobilu, technologického zařízení, apod. Není podstatné, zda na vstupu byl předmět zakoupen od plátce či od neplátce, na výstupu vzniká daňová povinnost v základní sazbě.
- je to pravda? Prodali jsme ho za 30000,- Kč, tak musím z této částky odvést DPH? Je to nějaká novinka?