Re: zápočet
*** Ať obchodní nebo občanský, oba právní předpisy dovolují jednostranný zápočet, ovšem jen pohledávek, které jsou soudně vymahatelné. Nevím, co je to za pokutu ale pokud podle Vás z tohoto důvodu není způsobilá k započtení, pak ji nikdo započíst nemůže. Podle mě jste udělala vše, co bylo nutné. Ještě jednou bych jim napsala, zdůvodnila, a s tím, že svou pohledávku za nimi budete soudně vymáhat. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2006 8:54
Dobrý den,
může mi firma poslat jednostranný zápočet podle občanského zákoníku, kde započítává faktury s pokutou, kterou mi vystavili?
Jde o to, že mi vystavili fakturu na pokutu, ale já s fakturou nesouhlasím. Proto jsem ji vrátila firmě s dopisem, že ji neuznávám. Teď mi firma poslala zápočet, kde započetla fakturu na moje služby s pokutou a poslali jednostranný zápočet, protože klasický zápočet jsem jim již jednou vrátila a odmítla potvrdit, navíc je na zápočtu napsáno, že jse o jednostranný zápočet. Jak se mohu bránit, pokud neuznávám jejich fakturu, tudíž nemám co započítat (jiné služby mezi námi nebyly) a navíc poslali zápočet podle občanského zákoníku. Jenže podle mě by to mělo být podle obchodního zákoníku, když oni jsou firma a služba byla na IČ a já jsem firma a službu jsem jim poskytla také na IČ.
Jaký je váš názor.
Jindřiška