Re: Odkup družstevního bytu do OV
>Prosím o radu. Vlastním práva k užívání družsteního
>bytu. Uživatelská práva jsem koupila v době, kdy jsem s
>přítelem v tomto bytě bydlela a měli jsme společnou
>domácnost. Po nějaké době jsme se vzali. Jak je to v
>případě, kdybych byt koupila do osobního vlastnictví, pak
>je to majetek nás obou? I když jsem si na koupi
>družstvních práv brala úvěr a ten splatila? Děkuji za
>odpověď.
Re: Odkup družstevního bytu do OV
Byla jsem ve stejné situaci.Předpokládám, že chcete být vlastníkem jen Vy. Při koupi bytu do osobního vlastnictví uveďte v kupní smlouvě pouze své jméno, jakožto kupujícího. Jelikož jste již s partnerem manželé, musí být též účastník smlouvy. Manžel tedy nebude kupující, ale pouze "podpisu přítomen". Tím pádem bude byt Váš, v katastru nemovitostí budete zapsána jako vlastník jen Vy. Já jsem ještě do smlouvy uvedla, že byt kupuji za finanční prostředky, jež mi darovali rodiče, aby bylo jasné, že nejde o vaše společné finance. Jestli budete smlouvu sepisovat u advokáta, poradí vám co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2006 9:41
Prosím o radu. Vlastním práva k užívání družsteního bytu. Uživatelská práva jsem koupila v době, kdy jsem s přítelem v tomto bytě bydlela a měli jsme společnou domácnost. Po nějaké době jsme se vzali. Jak je to v případě, kdybych byt koupila do osobního vlastnictví, pak je to majetek nás obou? I když jsem si na koupi družstvních práv brala úvěr a ten splatila? Děkuji za odpověď.