Re: sleva na studenta
pokud student VŠ či SŠ pokračuje ve studiu, nezkoumáte ukončení docházky, je stále studentem (pouze s ohledem na věk). ukončená školní docházka se hlavně zkoumá u dětí, které ukončily základní školní docházku a jsou např. přijaté na SŠ , o prázdninách pracují, těm dáte jen základní slevu, ne na studenta,protože studentem se stávají až započetím studia na střední škole.
Re: sleva na studenta
to řeším každý rok a individuelně. pokud má takový student u vás smlouvu, která zakládá účast na NP od 1.7.-31.8. a na VŠ v září nenastoupí, nestane se studentem, v případě poskytování slevy na studenta o prázdninách,máte přeplatek.Pokud smlouva na necelé 2 měsíce, tj. např. od 3.7.-29.8., pracuje, nenastoupí, sleva náleží, protože nevykonával činnost zakládající účast na NP po c e l é tyto dva měsíce. Potvrzení o přijetí na VŠ neznamená, že skutečně nastoupí. Z dobré vůle jsem dala kdysi na toto potvrzení o přijetí na VŠ úlevu na studenta přes prázdniny, děvče se zfanfrnělo, nenastoupilo na VŠ, a hned tu byl přeplatek...takže to řeším skutečně individuálně anebo pokud mám rodiče, kterému takto odmaturovalo dítě a má jít dál, slevu o prázdninách dám a domluva s nimi je taková, v případě , že dítě nenastoupí na VŠ a po celé 2 měsíce pracovalo , srazím. Třeba mají jiné kolegyně lepší řešení. Třeba nedat a dát v ročním zúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2006 6:22
Dobrý den, prosím Vás jsem student vysoké školy a v září pokračuji ve studiu, mám pracovní smouvu od 1.7. do 31.8. Prosím Vás mám nárok na odpočet na studenta. Mnohokrát děkuji.