Re: přijaté zálohy a daňový doklad
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale ten daňový doklad vystavený za 3 měsíce, bylo konečné vyúčtování, na kterém byla odečtená záloha i s DPH? Pak by to bylo správně, jen Vám chybí "fyzický" doklad k odvedené DPH ze zálohy. Nebo to špatně chápu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 7. 2006 8:55
Přeji dobré ráno,
nevím si rady s tímto problémem a proto prosím někoho zkušeného o radu:
- převzala jsem vedení účetnictví jedné firmy a přišla jsem na to, že předešlá účetní, vystavila zálohovou fakturu, po té byla přijata např. za 14 dní
na účet záloha a z té bylo odvedeno DPH, ale nebyl vystaven daňový doklad (dle méno názoru měl být dle §21 odst.1 zákona o DPH vystaven dnem přijetí platby). Daňový doklad byl vystaven za 3 měsíce,kde byla záloha i DPH odečteno,když bylo již odvedeno před 3 měsíci.
Dle mého názoru je takový postup špatně a jestli ano, co se s tím dá dělat, jedná se o více takový fa. z r. 2005 a 2004. Děkuji moc všem. Iva