Re: Money S3 - formulář DPH - zboží z EU
Takže to Money samo o sobě neumí a musí se na to oklikou? Zatím to řeším tak, že přiznání vyplňuji do Excelovského formuláře ručně...
Re: Money S3 - formulář DPH - zboží z EU
Přijetí fa z EU musíte zadat v přijatých fa - částka pouze "jen základ DPH a členění BEZ VLIVU NA VSTUPU" a přes REVERSE CHARGE znovu proúčtovat. Provede se přes interní doklady a tímto zápisem se dostává do správných řádků v přiznání k DPH.
Hodně zdaru!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2006 8:20
Rád bych se zeptal na tisk formuláře přiznání DPH v Money S3.
Nakoupoil jsem z EU nějaké zboží, do Money jsem u přijaté faktury zadal členění DPH jako Ř320,325 - Pořízení zboží z jiného členského státu.
Pokud si nechám vytisknout záznamní povinnost k DPH (seznam dokladů pro přiznání DPH), tak je tato faktura správně uvedena zvlášť jako pořízení zboží z EU - tj. Money ví, že jde o dovoz z EU.
Když ale vytisknu samotné přiznání, tak je řádek 220 (pořízení zboží z jiného členského státu) nulový. Zkoušel jsem v průvodci před tiskem formuláře zvolit volbu "Plnění uskutečněná do zemí EU", ale v přiznání to nemá žádný vliv, fakturu z dovozu z EU do přiznání prostě nedostanu.
Zajímavé, že vývoz mimo EU (členění DPH Ř430 - vývoz zboží) se mi v přiznání korektně vyplní do řádku 430.
Neví prosím někdo jak na to?
Děkuji,
Petr