Mateřská dovolená -rozhodné období...

• (neregistrovaný)

25. 7. 2006 10:08

Prosím,poraďte..Se zaměstnankyně jsme na dohodu ukončili pr.poměr v 4/06, protože nechtěla nastoupit po 3 letech doma s 1.dítětem do práce...V ochranné lhůtě si zažádala o mateřskou dovolenou.Na to má právo.Jde mi o rozhodné období... Nástup na MD 7/2006-RO 7/2005-6/2006.Nemá žádné příjmy, tak počítám vždy o 3 měsíce dozadu...V 1/2006 měla proplacenou nevybranou dovolenou, jinak všechny kalendářní dny dávky...myslím se, že s tím počítat nemůžu, protože nemám odrp. dny,je to tak?Další příjmy jsou až v 7/02-9/02...Je to tak?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2006 11:27

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Mateřská dovolená -rozhodné období..
      Proplacenou dovolenou bych jako rozhodný příjem nebrala. Ale vedlejší otázka - jakou dovolenou jste jí propláceli? Proplácet se může jen ta část nad 4 týdny, jinak lze proplácet pouze při ukončení prac. poměru. Ale jinak tak, jak píšete.

• 25. 7. 2006 14:54

Natálie (neregistrovaný)

Tenkrát se ještě proplácela dovolená...bylo to v roce 2003. Ona totiž už byla 3 roky s dítětem doma. V dobnu bylo dítěti 3 roky, nechtěla nastoupit, tak jsme na dohodu ukončili pr.lpoměr. Nástup na MD 17.7. - RO 12 kal.měsíců.Tam nic,tak každé 3 měsíce dozadu...Je tam jen proplacená nevybraná dovolená , ale už jsem si vyčetla, že tam nejsou odpr.dny, tak musím ještě dál... Děkuji.

• 25. 7. 2006 17:12

Jiřka (neregistrovaný)

Psala jste, že jí byla dovolená proplacena v 1/2006, ne v roce 2003. Dovolená se neproplácí od října 2004. Ale jak píšete - není odpracovaný den, takže jít ž do tříměsíčního období, kde odpracovaná doba a příjem bude.

• 26. 7. 2006 8:37

Natálie (neregistrovaný)

Napsala jsem to špatně...Nebyla jí proplacena dovolená v 1/2006, ale v 1/2003...Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).