Smlouva o dílo

• (neregistrovaný)

25. 7. 2006 13:40

Pokud podepíši se studentem smlouvu o dílo, pak mu srážím SaZ pojištění či nikoliv. A co daň z příjmů? Bylo mi tu porazeno že ať z vyplacené odměny nebude sražena a odvedena daň u objednatele ale že příjem je předmětem daně u zhotovitele. (díky paní ci slecne bdm) :-). To znamená že já se o nic nestarám???? Asi ano ze :-). A co to znamena pro tohoto studenta? Podá do 31.3. dan. priznani kde vypocte dan a ta mu bude vracena je to tak? A SaZp plati ci nikoliv?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2006 14:07

bdm (neregistrovaný)

Re: Smlouva o dílo
      *** :-)) Tak teď nevím, jestli jsem to tak nesrozumitelně napsala nebo chcete ujištění ještě od někoho dalšího (?). Asi to druhé, že? Tak počkáme :-))) ***

• 25. 7. 2006 14:21

Ondra (neregistrovaný)

:::Ne ne ne děkuji Vám jste moc moc hodná. Jde mi o to jestli byste mi to ještě jednou polopaticky nerekla. Asi na mě to teplo nějak negativně působí a málo chápu :-):::

• 25. 7. 2006 14:55

Ilona (neregistrovaný)

tak jsem si rikala, ze vam do toho vstoupim, i kdyz si myslim, ze vyklad pani bdm musel byt srozumitelny azaz...
      ale jen strucne (je fakt horko ;) :
      1. zam-tel vyplati castku sjednanou ve smlouve o dilo a o nic vic se nestara (je dobre napsat na VPD - pokud budete vyplacet v hotovosti - ze zdaneni je na strane prijemce, popr. to uvest do te smlouvy o dilo)
      2. student - do urcite vyse rocniho prijmu (pani bdm vi presne, ja jen hadam 20.000,-) se taky o nic nestara.... pokud jeho prijem presahne uvedenou castku, tak si do 31.3. nasl. roku poda DP a zaplati dan (pokud mu vyjde) - zadnou dan mu vracet nebudou nebot zadnou behem roku nezaplatil. Co se tyce jeho pojisteni, tak to si nejsem jista, jestli v pripade, ze podava DP musi i vyplnovat prehledy a doplacet pojisteni.

• 25. 7. 2006 15:10

Líba (neregistrovaný)

Tak já se vám do toho taky zamotám.

Dohoda o pracovní činnosti.
      Platí se ZP, SP a studenti zaplatí daň (srážkovou nebo zálohovou) vaším prostřednictvím.

Dohoda o provedení práce.
      Studenti zaplatí pouze daň, opět vaším prostřednictvím.

V obou případech do 5000,- měsíčně daň srážková, je konečná, nikde se už potom neprojeví a tudíž ji není ani možné vrátit.
      Nad 5000,- daň zálohová, provádí se roční zúčtování daně (pokud byste byl jejich poslední zaměstnavatel, tak byste jim ho třeba dělal vy) nebo si sami podají přiznání.

Smlouva o dílo.
      Daňové přiznání si podávají po ukončení roku sami studenti. Vy jim vyplatíte celou částku, na kterou je smlouva, a dáte si ji do nákladů.
      Jestli budou z toho daň platit, se odvíjí od jejich dalších aktivit. Rozhodně jim ji v tomto případě nebude FÚ vracet, protože se jim žádná záloha nebude srážet.

• 25. 7. 2006 16:13

bdm (neregistrovaný)

*** Díky všem zúčastněným, které mě v tom nenechaly samotnou :-))))) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).