Re: Tvorba rezervního fondu
>>>Jsme s.r.o., pri zalozeni jsme nevytvareli rezervni
>>>fond a protoze jsme az do roku 2004 byly ve ztrate,
>>>nebyla to ani povinnost.
>>>V roce 2005 jsem dosahli zisku, ktery jsme 100 %
>>>pouzili na uhradu ztrat z minulych let, takze jsem
>>>ani
>>>neplatili dane. V odborne literature jsem nasla, ze
>>>rezervni fond se tvori vzdy z cisteho zisku. Nevim
>>>tedy
>>>jestli jsme jej v roce 2005 meli jiz vytvorit anebo
>>>vznika
>>>povinnost jej vytvorit az ve chvili, kdy si nebudu
>>>moct uplatnit ztratu z minulych let. Diky moc za radu
>>>vsem
>>
>>*** Povinnost jste měli, už když jste vytvořili zisk.
>>Uplatňování minulých ztrát s tím nesouvisí ***
>
>V zákoně se operuje s pojmem čistý zisk. Jedná se
>výsledek hospodaření před zdaněním? Nebo kdy najdu výklad
>tohoto pojmu?
>Děkuji
>
A ještě jeden dotaz, možná naprosto hloupý :-)) Takže pokud jsme v roce 2005 vytvořili zisk, ještě v účetním období 2005 musím zaúčtovat tvorbu rezervního fondu? A nebo až po rozhodnutí o užití vytvořené zisku v roce 2006? Mám v tom chaos, tak moc děkuji za radu.
>
Re: Tvorba rezervního fondu
*** Ne, ne. Závěrku za rok 2005 někdo schválí (valná hromada v roce 2006) a rozhodne o použití zisku. A tady v tom rozhodnutí o použití zisku se objeví to, že potřebná část se dává na rezervní fond a až zbytek jde třeba k vyplacení podílů společníkům ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 7. 2006 13:51
Jsme s.r.o., pri zalozeni jsme nevytvareli rezervni fond a protoze jsme az do roku 2004 byly ve ztrate, nebyla to ani povinnost.
V roce 2005 jsem dosahli zisku, ktery jsme 100 % pouzili na uhradu ztrat z minulych let, takze jsem ani neplatili dane. V odborne literature jsem nasla, ze rezervni fond se tvori vzdy z cisteho zisku. Nevim tedy jestli jsme jej v roce 2005 meli jiz vytvorit anebo vznika povinnost jej vytvorit az ve chvili, kdy si nebudu moct uplatnit ztratu z minulych let. Diky moc za radu vsem