Re: závěrečné vyúčtování - nedbalost?
*** Zkuste se nejdříve podívat, zda to závěrečné vyúčtování je vůbec správné - zda někde existují doklady (ťřeba u druhé strany), že nějaké záruky/zálohy byly zaplaceny. Až bude mít jistotu, že ano, pak podle těch dokladů (data) zkuste najít, kam je účetní zaúčtovala ***
Děkuji za radu, určitě se obrátím na druhou stranu. Tam je ale právě ta situace, že nemám vůbec k dispozici doklady (jedná se o rok 1994, 2000), ze kterých bych vyčetla, kam byly zaúčtovány nebo co se s nimi stalo. Jsem přesvědčená, a jediná možnost je, že ty záruky zaúčtovali rovnou do nákladů. Takže jediná možnost je, je teď zase zdanit. Nic jiného asi nepřipadá v úvahu.
*** Právě proto po tom zkuste pátrat. Pokud bylo dříve něco v nákladech, co tam nemělo být a tyhle roky už nejde doměřit, pak je to sice nesprávné ale nic víc. Pokud je tohle v letech, které ještě doměřit jdou, bude se to muset napravit. A když nemáte doklady, máte alespoň účetní deníky? ***
z minulých let nemáme vůbec nic. Pouze doklady, účetní deníky inventury, tzn soupis bilančních účtů s konečným zůstatkem k 31.7.2005, resp 1.8.2004 - 31.7.2005, před rokem 2005 nemám k dispozici nic Dopátrala jsem se, že je vše uloženo v archivu, ale nejsem si jistá, jestli kvůli jednomu dokladu, je nutné jet do 100 km vzdáleného místa. Jistě bych ještě zjistila nějáké další nepřesnosti:-) Děkuji za podporu.
>>>>>vyúčtování při ukončení smluvního vztahu, ze kterého
>>>>>vyplývá, že byly v rozmezí roku 1994 - 2000 zaplacené
>>>>>záruky v různé výše. Jenže...zůstatky 3 účtů je 0 -
>>>>>nikde
>>>>>není uvedeno že nějáké záruky byly vůbec uhrazeny. S
>>>>>čím to teď mám zúčtovat??, asi nezbývá nic jiného než
>>>>>to spláchnout na 6xx. Jaké máte zkušenosti z
>>>>>nedohledanými částky. Ještě doplním, že jde o
>>>>>zaplacené záruky
>>>>>ve výši 62.000,-, což je docela dost...
>>>>
>>>>*** Zkuste se nejdříve podívat, zda to závěrečné
>>>>vyúčtování je vůbec správné - zda někde existují
>>>>doklady
>>>>(ťřeba u druhé strany), že nějaké záruky/zálohy byly
>>>>zaplaceny. Až bude mít jistotu, že ano, pak podle
>>>>těch
>>>>dokladů (data) zkuste najít, kam je účetní zaúčtovala
>>>>***
>>>
>z minulých let nemáme vůbec nic. Pouze doklady, účetní
>deníky inventury, tzn soupis bilančních účtů s
>konečným zůstatkem k 31.7.2005, resp 1.8.2004 - 31.7.2005,
>před rokem 2005 nemám k dispozici nic Dopátrala jsem se,
>že je vše uloženo v archivu, ale nejsem si jistá,
>jestli kvůli jednomu dokladu, je nutné jet do 100 km
>vzdáleného místa. Jistě bych ještě zjistila nějáké další
>nepřesnosti:-) Děkuji za podporu.
*** Ještě se zkuste podívat na nějaké dlouhodobé závazky - jinak mě tedy nenapadá, kam by to mohla zaúčtovat (pokud pominu ty náklady - to snad ne - ale nic není nemožné) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2006 11:55
Dobrý den,
asi už jste se setkali při přebírání rozjetého účetnictví s nějákými nesrovnalostmi, které nemůžete dopátrat, nemáte doklady atd.
Převzala jsem účetnictví. Když pominu některé chyby, jako nepřesná inventarizace, výše záloh nesouhlasí s vyúčtováním, špatné účetnictví, atd., nějak se to ještě dá zrekonstruovat. S bývalou účetní se nemůžu domluvit, resp. je vážně nemocná, takže ji nechci zatěžovat...a nikdo jiný mi nemůže pomoci.
Jde o následující: dostalo se mi do ruky závěrečné vyúčtování při ukončení smluvního vztahu, ze kterého vyplývá, že byly v rozmezí roku 1994 - 2000 zaplacené záruky v různé výše. Jenže...zůstatky 3 účtů je 0 - nikde není uvedeno že nějáké záruky byly vůbec uhrazeny. S čím to teď mám zúčtovat??, asi nezbývá nic jiného než to spláchnout na 6xx. Jaké máte zkušenosti z nedohledanými částky. Ještě doplním, že jde o zaplacené záruky ve výši 62.000,-, což je docela dost...