Re: Nákup a prodej ojetého sanitního voz
Bohužel bude nutno odvést DPH z celé částky. Že nakoupily vozy od neplátce byla v tomto případě chyba, protože na vstupu si není možné DPH odpočítat. U osobních automobilů je výjimka proto, že dle zákona o DPH u nich nelze, až na případy uvedené v zákoně, uplatnit odpočet DPH.
Já bych s tím nesouhlasila. Něco jiného je, pokud koupí firma od neplátce nákl. auto jako základní prostředek, zaředí ho do majetku a později ho prodává a něco jiného je, když je to koupě zboží a prodej dál. Tam použijí zvláštní režim jako kdyby to bylo osobní auto.
To si mysí majitelé taky, ale ti to zdůvodňují tím, že jde o zvláštní vozidlo. Já si teda myslím, že je to jejich problém a musí to prodat za cenu s DPH, protože v zákoně se píše pouze o osobních automobilech a zvláštním režimu,ale ne o nákladních, nebo zvláštních automobilech. Beru to jakéko-li jiné zboží také nakoupím od neplátců a musím prodat s DPH, Proč by NA měl být výjimka. Pokud by to mělo být jak píšete potřebuju vědět dle jakého §. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
26. 7. 2006 15:45
Dobrý den,
firma se zabývá nákupem a prodejem ojetých automobilů. Vše celkem funguje až nyní koupily ojeta sanitní vozidla od neplátce, a v TP jsou zapsána jako nákladní automobil. Budou je dále prodávat také jako sanitní vozidla a přesvědčují mě, že při prodeji budou zdaňovat DPH jen marži, tak jako je to u osobních automobilů.Já jsem ale nikde nenašla, že by sanitní vozidla měly nějakou výjimku. Dle mě by je měly danit DPH celkovou částku prodeje. Nevím jestli jste se s tím někdo setkal, ale prosím o radu a pokud budu zdaňovat jen marži tak podle jakého §. Děkuji Felina