Re: přidaná hodnota
*** Ano, tam se Vám dostává součet dvou zisků: tržby za zboží mínus náklady na zboží a výkony mínus výkonová spotřeba ***
Když jsem jim poslal výsledky z výsledovky tak to bylo 1,6mil. a ted vyplňuji předepsaný report a tam je jen obrat prodeje a náklady na nákup surovin a další náklady (mzdy atd.) a je to o milion míň, není tam kolonka na přidanou hodnotu:(, co mám dělat, budou si myslet, že jsem si předtím vymýšlel...Paní bdm, moc děkui za rady..
Dělám reporty do Německa. Některé kolonky jsou jiné, např. náklady jinak roztříděné než v naší výsledovce, ale konečný výsledek hospodaření mi vychází stejný!
Tou přidanou hodnotou se nezneklidňujte, vyplňte report ve všech kolonkách a snažte se dojít ke stejnému konečnému výsledku jako máte v české výsledovce (mezivýsledky mohou být jiné). Chce to napoprvé si s tím trochu pohrát, eventuelně se jich klidně zejptejte, když si nejste jistý, co přesně v některé kolonce chtějí. Třídí to prostě jinak a je lepší si to hned na začástku vyjasnit.
Kdybyste chtěl ještě něco konkrétního, napište.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2006 11:10
Dobrý den,
co znamená ve výsledovce přidaná hodnota? Dík za radu..