Re: výplata ČID?
Pokud berete nemocenskou tak se nic neděje a ČSSZ sama určí datum od kterého ČID bude přiznán, pokud Vám podpůrčí doba výplaty nem. dávek skončila, bude ČID přiznán zpětně k tomuto datu. Nejdřív musí komise rozhodnout jestli jste invalidní, potom jde žádost na ČSSZ do Prahy - zde to může trvat až 2 měsíce. Mohou Vám poskytnout zálohu.
Re: výplata ČID?
Potom je dostatek času, ČID vám bude pravděpodobně přiznán od 28.10.2006 po ukončení PN. Pokud by byl přiznán od dřivějšího data, vyrozumí o tom ČSSZ zaměstnavatele písemně, musí zastavit ND.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2006 7:32
Dobrý den , prosím může mi někdo odpovědět od kdy mě bude vyplácen ČID (jsem bechtěrevička IV.st.)? Podala jsem žádost na ČSSZ dne 5.6.2006.Zdravotní vyšetření mám také hotová . Zatím mě na komisi nikdo nezval, protože prý jsou dovolené. Jednání se mnou prý proběhne někdy v měsíci srpnu. Od kdy se určuje datum výplaty, je možné aby to bylo ode dne podání žádosti? Z mé strany jsem dodržela stanovené termíny pro podání podkladů. Vyřizování mě připadá dost dlouhé. Děkuji předem za odpověď.