Poradíte mi? ii.

• (neregistrovaný)

28. 7. 2006 8:41

Pracovní smlouvu mám od 15.1.2006 na dobu určitou do 31.7.2006. Včera mi přišel dopis kde mi sdělují, že v souladu s ustanovením § 56 ZK končí prac. poměr sjednaný na dobu určitou uplynutím této doby. O co se mi jedná? Od 1.3.2006 jsem v marodním stavu z důvodu těhotenství. Mají na to právo dát mi výpověd´ podle § 56 ZK? A ještě jsem se chtěla zeptat: 2.8.2006 odjíždím na svatební cestu do Chorvatska. Budu ukončovat marodní na dobu po kterou budu pryč, až se vrátím tak opět nastoupím na marodní. Má to nějaký vliv na výpočet mateřské dovolené, nemůže se stát, že ji budu mít kvůli ukončení marodního nižší? A jakou můžu mít ochranou lhůtu, když ukončím marodní a opět po návratu nastoupím na marodní? Vím, že se každopádně po ukončení marodní musím nahlásit na pracovní úřad.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2006 10:14

st (neregistrovaný)

Re: Poradíte mi? ii.
      V srpnu už nebudete zaměstnanec, budete jen nemocná v ochranné lhůtě. Takže pokud nemoc ukončíte, musíte se nahlásit na ÚP a ten se už o vás bude taky starat. Přerušit nemoc nelze.

• 28. 7. 2006 12:51

Eva (neregistrovaný)

Ale ano, ona ukončí nemoc a začne opět marodit v ochranné době, který trvá 42 dní od ukončení prac. poměru, tj. od 31.7.2006. Po dobu dovolené bude nahlášená na UP.

• 28. 7. 2006 10:53

Diana (neregistrovaný)

Tak,jak vám to už psali dříve,to skutečně je.Jakmile se přihlásíte na pracák,jede vám půlroční ochr.lhůta.V té,když omarodíte znovu.dostávate ještě nem.dávky od zaměstnavatele.A jak porodíte,tak od něj i mateřskou.Poud vám to časově vyjde.Na ÚP bych se pak odhlásila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).