Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 7. 2006 11:45
Mám byt v OV, kde nebydlím a bydlí tu můj bratr. Vše je psané na mě. Bratr má přítelkyni, se kterou čekají dítě, a chtějí si ke mně do bytu napsat trvalé bydliště. S bratrem problém nemám, ale nevím, co ta jeho přítelkyně. Bojím se, aby se nerozešli a ona by pak neměla s dítětem kam jít a já jí musela sehnat náhradní ubytování. Ale nemám a nebudu s nimi uzavírat žádnou nájemní smlouvu. Tak se chci zeptat, jestli ta povinnost náhradního ubytování vzniká na základě nájemní smlouvy nebo na základě trvalého pobytu. A jestli lze vůbec udělat tr. pobyt bez nájemní smlouvy. Jestli ne, tak jsem uvažovala, že bych jim vždy udělala smlouvu na dobu určitou. Ale to bych poté musela platit daň z příjmu - jako příjem z pronájmu? A jak lze zjistit, kdybych dan nezaplatila. Díky