Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 7. 2006 9:33
Účtuji poprvé příspěvek ze státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu RLZ a strukt.fondů EU.
1)Je uzavřená dohoda o poskytnutí příspěvku v plné výši na grantový projekt. Cílem projektu je certifikace ISO.
Celkový nárok na dotaci zaúčtuji 346xxx / 668xxx (popř.648)
a jednotl. platby ze stát.rozpočtu 221xxx / 346xxx
Všechny náklady související s projektem jsou účtování na účtech sk. 5xx
Příspěvek je ve 100%nevratný. Pouze v případě porušení stanovených pravidel se vrací.
2) - složitý
Je uzavřená dohoda o poskytnutí příspěvku ve výši 50% celkových nákladů. Grantový projekt je na rekonstrukci pronaj. prostor a na nákup nové formátovací pily. Reko prostor je hotová, zkolaudovaná, pila je již v provozu. Jsme teď ve fázi konečného schválení Krajským úřadem, a na 99,9% bude příspěvek poskytnut.
Všechny náklady související s projektem byly účtovány na 042 s analytikou. U techn. zhodn.proběhla kolaudace a tím dnem jsem přeúčtovala 022/042 v celkových nákladech, založila invent.kartu a rozpis odpisů. U formát. pily - nákup a používání v 12/2005 jsem zavedla invent.kartu a za rok 2005 odepisovala. Tzn. nyní mám účet 042 nulový. Majetek je zaevidovaný a stanoven odpis plán v cenách "plných a skutečných" N. Jenže pokud klientovi bude poskytnut příspěvek v 50% výši nákladů, tak musím o tento příspěvek ponížit vstupní cenu HM - dle § 29 odst.1. A teď si právě nevím rady jak to udělám u té pily, když PC byla 273 tisíc v r.2005, a v r.2005 bylo již odepisováno a po poskytnutí příspěvku se mi cena sníží na 136,5 tisíc?
Stejně tak u techn.zhodnocení. Tam celkové náklady činily 0,5 mio, mám invent.kartu a příspěvkem se mi vstupní cena sníží na 250 tisíc.Dotaci zaúčtuji nárok 346A/042A příjem dotace 221A/346A
U druhého případu se muselo nejdříve proinvestovat a až nyní se rozhoduje zda bude příspěvek poskytnut.