Re: Jak je to s DPH?
A ještě jeden dotaz. Jaké napsat datum UZP, aby mi to program nedával do 1. čtvrletí, když to chci přiznat ve 2.?
Ano. Pokud obdržíte doklad (i PFA) s datem zd. plnění kterýkoliv den v roce 2006, pak si můžete uplatnit po datu zd. plnění kdykoliv do konce roku 2006 v daňovém přiznání k DPH. Pokud by jste ale obdržela DD z r. 2006 až např. v únoru 2007, pak již musíte podat dodatečné DP za příslušné zd. období roku 2006. Uplatnit DPH na vstupu lze do 3 let od data, kdy bylo možno DPH uplatnit na vstupu.
Prosím Vás nevíte p. Ilono, jak je to u zahraničních faktur za služby, (přepravné zboží)které dojdou již po vystavení řádného Přiznání k DPH. Účtuji v PÚ kurzem data vystavení faktury, jak pro účetnictví, tak pro DPH??? Tady zřejmě připadá v úvahu dodatečné, protože DUZP=vyst.faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 7. 2006 16:19
Teď jsem prohlížela starší dotazy a narazila jsem na toto:
paragon s datumem 30.3.06 zaúčtován 501/211 a 343/211, to je v pořádku
Ale DPH, bude uplatněno až v II. čtvrtletí.
Myslela jsem, že ze zákona se musí DPH uplatňovat v tom čtvrtletí, do kterého spadá svým UZP. Pokud se na to přijde pozdě, podává se opravné.
Nebo je to v podvojném účetn. jinak než v daňové evidenci.
Děkuji za případné odpovědi.